Hlavní obsah

Barcelona - Bilbao 1:0Atlétiku Madrid pomohl k vítězství vlastní gól, těsnou výhru brala i Barcelona

Fotbalisté Barcelony v 31. kole španělské ligy doma udolali Bilbao 1:0. Obhájce titulu vede neúplnou tabulku o tři body před Realem Madrid, který má zápas k dobru. Atlético Madrid díky vlastnímu gólu zvítězilo 1:0 na hřišti Levante a vystřídalo na třetím místě Sevillu.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Barcelonský spasitel se jmenuje Ivan Rakitič. Svému týmu vystřelil tři body za výhru 1:0 nad týmem Athletic Bilbao.

Článek
Fotogalerie

Barcelona napravila minulou bezbrankovou remízu v Seville. Na prázdném stotisícovém stadionu Camp Nou, kam kvůli opatřením proti nemoci covid-19 nemohli diváci, se favorit prosadil až v 71. minutě. Nejlepší střelec soutěže Lionel Messi se štěstím procpal míč k volnému Ivanu Rakitičovi a ten zblízka rozhodl. Barcelona neinkasovala ani ve čtvrtém duelu po koronavirové pauze.

O výhře Atlética rozhodla akce po čtvrthodině hry, při níž si přihrávku před branku srazil do sítě obránce Bruno González. Madridský klub zvítězil potřetí za sebou. Od úvodní remízy s Bilbaem (1:1) po ligovém restartu Atlético nedostalo gól a o dva body předstihlo tým reprezentačního gólmana Tomáš Vaclíka, který v posledních třech kolech bral vždy jen bod.

Sérii nerozhodných výsledků Sevilly se naopak nedaří využít Getafe, které se místo útoku na pozice pro Ligu mistrů rovněž do třetice podělilo se soupeřem o body. Po remíze 1:1 ve Valladolidu zaostává na pátém místě, které znamená alespoň účast v Evropské lize, o čtyři body.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:
Levante - Atlético Madrid 0:1 (15. vlastní González)
Valladolid - Getafe 1:1 (45.+5 Unal z pen. - 41. Mata)
FC Barcelona - Bilbao 1:0 (71. Rakitič)

Reklama

Související témata: