Hlavní obsah

Odneslo to koleno, Vaclík si hned tak nezachytá

roj, ram, vapSport.cz
Aktualizováno

Verdikt lékařů už je jasný. Natažené vazy v levém koleni! Z mrazivé scény si český reprezentační brankář Tomáš Vaclík odnesl zranění, které mu vystaví stop na zatím blíže neurčený čas. To je dosavadní výsledek vyšetření, které gólman absolvoval v úterý poté, co předčasně v bolestech na nosítkách opouštěl trávník během pondělního ligového duelu jeho Sevilly s Eibarem.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Vaclík je odnášen na nosítkách z duelu s Eibarem.

Článek

„Ve 12:30 mám rezonanci, tak se uvidí," uvedl Vaclík pro Sport.cz před polednem. Informaci o zranění pak na sítích přinesl klub.

Už ze záběrů z nastaveného času bylo zřejmé, že situace není pro českého brankáře dobrá. Trochu paradoxně zrodilo hrdinu zápasu, jímž se stal Argentinec Lucas Ocampos.

Nejenže vstřelil po přestávce vítězný gól zápasu na 1:0, ale v dramatickém závěru, kdy už kouč Sevilly měl vyčerpané všechny možnosti střídání, zaskočil za Vaclíka v bráně bravurním zákrokem proti střele hostujícího gólmana Marka Dimitroviče a zachránil tak těsné vítězství.

Vaclík už ale počínání svého náhradníka neviděl. Při střetu s Kikem Garcíou si přivodil zranění kolena a po odnesení z trávníku byl ihned v péči lékařů.

„S bolestí se vyrovnává dobře, ale je zraněný. Vypadá to na hyperextenzi kolena, ale musíme počkat na výsledky testů," komentoval situaci hned po zápase pro španělská média kouč Julen Lopetegui.

A mohl být rád, že Ocampos se občas rád spíše z legrace postaví do brány. "Rád chytám na trénincích, ale nikdy bych si nedokázal představit, že skončím v brance v posledních minutách soutěžního zápasu. Ale jsem vždycky připravený pomoci mužstvu v jakékoliv pozici," řekl Ocampos, nejlepší střelec andaluského týmu, který už s rukavicemi a Vaclíkovým dresem zazářil v posledních vteřinách utkání.

"Než jsem šel do branky, tak mi náš trenér gólmanů řekl, abych příliš nevybíhal z brankové čáry. Když ke mně přiletěl míč, dokázal jsem ho vyrazit. Máme tři body a jsem víc než spokojený," popsal bývalý hráč River Plate, Monaka nebo Marseille.

Sevilla po druhé výhře za sebou udržela v tabulce čtvrté místo, které zaručuje start ve skupinové fázi Ligy mistrů. Na pátý Villarreal má čtyři kola před koncem sezony šestibodový náskok. "Bylo to hrozně důležité vítězství. Ukázali jsme správnou mentalitu a dokázali společně ubránit výsledek, který jsme chtěli," konstatoval Ocampos.

Reklama

Související témata: