Hlavní obsah

Naštvaný Messi odmítl slavit gól: Jsme slabí a neškodní, vypadneme i v Lize mistrů

Barcelona/Praha

Hotovo, dobojováno, Barcelona může na další titul zapomenout. Ten si naopak pojistil její úhlavní rival Real Madrid, který v 37. kole zdolal Villarreal 2:1. Katalánci se se svými fanoušky na Camp Nou rozloučili porážkou 1:2 s Osasunou. A hlavní hvězda týmu Lionel Messi sebe a své spoluhráče rozhodně nešetřil.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi byl po porážce s Pamplonou hodně zklamaný

Článek

Běžela 62. minuta zápasu mezi Barcelonou a Osasunou, když Lionel Messi parádně trefeným přímákem, který by se stal ozdobou jakékoliv znělky sportovní relace, zařídil vyrovnání. Rozpoložení třiatřicetileté hvězdy však dokumentuje následné gesto. Branku odmítl jakkoliv slavit a jen se otráveně otočil ke středu hřiště.

Slavná Barca nakonec duel i přes přesilovku, kterou hrála od 77. minuty po vyloučení Enriceho, ještě ztratila, když v páté minutě nastavení rozhodl o vítězství hostů Torres. Ani tato branka však už nemohla nic změnit na faktu, že z titulu se bude radovat díky výhře nad Villarrealem madridský Real.

Co si o výkonech katalánského týmu slavný driblér myslí, dokumentoval v pozápasovém rozhovoru. "Nemáme vůbec žádnou šanci uspět v Lize mistrů, jsme slabí a neškodní a tak je to po celou tuhle sezonu," kopala do spoluhráčů hvězda týmu, která s 23 góly vévodí tabulce střelců celé La Ligy.

Slova uznání však Messi našel pro Real, jenž vyhrál po restartu soutěže všech deset utkání, zatímco Barcelona pouze šest. "Hráli skvěle, co měli, to vyhráli. Ale my jsme jim svými výkony k titulu strašně pomohli. Musíme být maximálně kritičtí, a to nejen vůči hráčům, ale k celému klubu," nebral si servítky šestinásobný nejlepší fotbalista planety.

Třiatřicetiletý Argentinec také nepřímo potvrdil i svůj nepříliš kladný vztah k trenérovi Quiquemu Setienovi: "Tenhle tým se sice snaží, ale to fakt nestačí. Pokud chceme mít do budoucna nějakou šanci, musí přijít změny. A nejen v kádru."

Barcelona má stále ještě šanci na úspěch v Lize mistrů, v prvním osmifinálovém zápase uhrála v Neapoli remízu 1:1. Vítěz se přesune na závěrečný turnaj osmi nejlepších mužstev do Portugalska, kde se od čtvrtfinále bude hrát netradičně na jeden zápas místo dvou.

"Už jsem to říkal dávno, pokud budeme hrát tímto stylem, nemáme šanci Champions League vyhrát. A dokonce se ukázalo, že ani La Ligu. Jsem přesvědčen, že s takovou hrou vypadneme už v odvetě s Neapolí," dodává zdrceně desetinásobný šampion La Ligy.

Reklama

Související témata: