Hlavní obsah

Fanoušci Realu slavili pod přísným dohledem policie

Madrid/Praha

Příznivci Realu Madrid se dočkali. Po tříletém čekání na titul se Bílý balet po čtvrtečním domácím vítězství 2:1 nad Villarealem stal po 34. mistrem domácí fotbalové ligy. Radost fanoušků v ulicích španělského hlavního města ale krotili příslušníci policejních složek, kteří dohlíželi na zákaz srocování větších skupin osob. Na to, jak to vypadalo ve čtvrtek večer na slavném náměstí Plaza de Cibeles, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Realu si užívali zisk titulu, na oslavy dohlížela policieVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

O definitivním zisku trofeje pro španělské šampiony rozhodla výhra 2:1 v 37. kole La Ligy nad Villarealem. Dvěma góly vítězství dirigoval francouzský útočník Karim Benzema. Fanoušci v ulicích hlavního města tak mohli znovu slavit, letos už po čtyřiatřicáté.

Žádný bujarý večírek se ale nekonal. Na známém náměstí Plaza de Cibeles dohlíželo na oslavy 300 policistů, jejichž úkolem bylo odradit příznivce Realu od případného srocování kvůli hrozbě šíření nemoci covid-19.

Fandové, kteří zápas 37. kola sledovali v přilehlých barech a hospůdkách, tak sice po vítězství měli velký důvod k radosti, žádná pouliční fotbalová párty, kterou mají fanoušci fotbalu v paměti z let předchozích, se ale neopakovala.

Real dovedl k triumfu v La Lize znovu trenér Zinedine Zidane, který s Bílým baletem slavil i předchozí titul z ročníku 2016/2017. Novopečení mistři teď mohou veškerou koncentraci směřovat k srpnovému "Final Eight" turnaji Ligy mistrů. V osmifinálové odvetě proti Manchesteru City budou Los Blancos dotahovat úvodní domácí porážku 1:2.

Reklama

Související témata: