Hlavní obsah

Ronaldo v Realu Madrid sní o příchodu Rooneyho z Manchesteru

MADRID/PRAHA

Pokud by měl geniální fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo ukázat na jednoho hráče, s nímž by se v nové sezóně rád stýkal v kabině Bílého baletu, byl by to bezesporu jeho bývalý spoluhráč z Manchesteru United útočník Wayne Rooney. „Má všechny atributy pro španělskou ligu, byl by pro ni senzací,“ myslí si Ronaldo.

Článek

Být v pozici prezidenta madridského Realu Florentina Pereze, usiloval by talentovaný Portugalec o příchod Rooneyho z týmu Rudých ďáblů. Ten má totiž podle Ronalda všechno, aby se stal hvězdou španělské La Ligy.

„Pro Real Madrid by mohl být obrovskou atrakcí a senzací,“ domnívá se o Rooneym ve vyjádření pro britský deník The Mirror Ronaldo. „Navíc má všechny potřebné kvality pro to, aby mohl uspět ve španělské nejvyšší soutěži,“ dodal čtyřiadvacetiletý rodák z Madeiry, jenž do klubu Bílého baletu přestoupil z ostrovů letos v létě.

Rooney se ale navzdory toužebnému přání svého bývalého spoluhráče už dříve nechal slyšet, že nevidí žádný důvod k přestupu z anglické ligy. Svou oddanost United má naopak v nejbližší době stvrdit prodloužením stávající smlouvy.

Fotbalový fanoušek si však možná ještě vzpomene na mistrovství světa 2006 v Německu, kde se mezi oběma hráči rozhořel velký konflikt. Ve čtvrtfinále šampionátu totiž Ronaldo žaloval na Rooneyho, čímž přispěl k jeho vyloučení. Samozřejmě mu potom nemohli nějakou dobu přijít na jméno fandové Albionu stejně jako kanonýr Manchesteru. Rooney se ale několik dní po incidentu nechal slyšet, že už Portugalci odpustil.

Reklama

Související témata: