Hlavní obsah

Nejen Messi! Je na odchodu další barcelonská hvězda? Velkokluby už stojí ve frontě

Barcelona/Praha

Lionel Messi v úterý večer pořádně šokoval šéfy fotbalové Barcelony informací o tom, že chce z Camp Nou už po této sezoně odejít. Blíží se ale i konec dalšího velkého barcelonského příběhu. Uruguayský fotbalista Luis Suárez je podle španělských médií na odchodu z klubu. Nový kouč „Blaugranas“ Ronald Koeman měl hvězdě oznámit, že s ní už do budoucna nepočítá. Třiatřicetiletý útočník má smlouvu platnou ještě na jeden rok. V uplynulé sezoně nastřílel 21 branek ve 36 utkáních. Suárez údajně není jediným hráčem, kterého se čistka po nepovedeném ročníku dotkne.

Foto: Vincent West, Reuters

Barcelonské trio Arturo Vidal (vlevo), Lionel Messi (uprostřed) a Luis Suárez. Dva z nich mají být už na odchodu

Článek

Suárez by měl Barcelonu v nejbližších dnech opustit jako volný hráč, Barcelona se s ním podle zahraničních médií rozhodla rozvázat kontrakt. Podle španělského serveru Rac1 mu měl Koeman nepříjemnou informaci sdělit během přibližně minutového telefonního hovoru.

Podle zdrojů blízkým fotbalistovi je Suárez z jednání velmi zklamaný a po tolika letech věrné služby doufal v důstojnější rozloučení.

„Chci pro klub jen to nejlepší. Mám v úmyslu zůstat, ale pokud se rozhodnou, že bych měl odejít, nemám problém mluvit o tom s těmi, kteří rozhodují," tušil uruguayský fotbalista v nedávném rozhovoru pro AS, že se blíží konec jeho barcelonské mise.

Podle televizní stanice Teledoce o svého bývalého hráče už projevil zájem Ajax Amsterdam, za hráče měl nabídnout 13,5 milionu liber. V jeho dresu Suárez odehrál tři a půl sezony mezi lety 2007 až 2011. Jednání ale prý nedopadla dobře, hráče nabídka nezaujala. Zájemců je ale rozhodně víc. Nedávno byl spojován i s případným odchodem do zámoří do klubu Inter Miami bývalého fotbalisty Davida Beckhama.

Ve hře jsou podle listu The Sun i kluby z Premier League, před angažmá v Barceloně hrál čtyři roky za Liverpool. Z Anfieldu ale nabídka nepřiletěla, v hledáčku mají hráče Manchester United, Tottenham či Arsenal. Zájemce najdeme i v italské nejvyšší soutěži a o služby hvězdného útočníka stojí také francouzský PSG. Jednat se prý ale nezačnou do té doby, než právníci hráče vyřeší případný rozchod s katalánským gigantem.

Podle španělských médií ale Suárez není ani zdaleka jedinou hvězdou, které se chce Koeman zbavit kvůli nezbytné rekonstrukci kádru. Jednou nohou z Barcelony pryč už jsou údajně také Ivan Rakitič, Arturo Vidal a Samuel Umtiti.

Reklama

Související témata: