Hlavní obsah

Odchod Messiho? Máš můj obdiv, podporuji tě, napsala legenda. Fanoušci urážejí šéfa klubu

Barcelona/Praha

Den, který žádný z fanoušků nechtěl zažít. Zpráva, která je horší než debakl s Bayernem Mnichov v Lize mistrů. Ostudu vnímali příznivci Barcelony jako ponížení, teď ale cloumá s táborem z Camp Nou hněv. Co se stalo? Klubová ikona, slavný Lionel Messi chce odejít. Urážky na hlavu prezidenta klubu se jen hrnou. A co víc, Messi se dočkal podpory od dalších legend. „Máš můj respekt a obdiv," napsal bývalý kapitán Carles Puyol s tím, že má Argentinec jeho plnou podporu.

Foto: Pool, Reuters

Bezmoc a zmar. Hvězdný Argentinec Lionel Messi se rozhodl odejít z Barcelony.

Článek

Messi rozpoutal ve fotbalovém světě peklo, když v úterý večer oznámil vedení Barcelony, že by rád využil klauzule ve své smlouvě a že chce odejít z Barcelony. A média po celém světě neměla žhavější téma, tohle bylo něco jako zemětřesení. Messiho zpráva byla jako tsunami, všechny další novinky smetla do pozadí. Argentinec sice už během sezony naznačoval, že choutky k odchodu mohou přijít, jenže šéfové z Camp Nou vše odbývali tím, že to jsou jen spekulace.

Před pár hodinami přišel ale tvrdý direkt. Messi vše oznámil oficiálně, chce využít klauzule ve svém kontraktu a odejít z klubu bez náhrady. Barca sice oponuje, že o několik týdnů promeškal termín, aby ji mohl využít, jenže Argentinec neskrývá odhodlání sbalit na Camp Nou kufry a věc může nejspíše skončit u soudu. Tvrdí, že termín daný smlouvou neplatí, jelikož sezonu protáhla pandemie koronaviru.

Každopádně už nyní je pod obrovskou palbou kritiků šéf klubu Josep Maria Bartomeu, který se má příští rok pokusit o znovuzvolení. Někteří fanoušci už nyní na Twitteru poznamenali, že případná ztráta Lionela Messiho nebude zrovna nejlepší platformou, na které by se dalo vsadit ve volební kampani. A prezidentovi klubu dávají pořádně za uši, protože dne, kdy šestinásobný držitel Zlatého míče sbalí kufry, se nikdo v Barceloně nechtěl dožít. A ten den je tady. Nejcennější klenot, který v klubu zářil celou kariéru až do 33 let, chce zmizet.

Média připomínají také to, že z klubu již dříve odešel dobrovolně Brazilec Neymar, který chtěl vystoupit z Messiho stínu. Teď navíc prasklo, že je na odpis Uruguayec Luis Suárez. Fanoušci nechápavě kroutí hlavou a obviňují po zpackané sezoně, která skončila „jen" druhým místem a ostudou od Bayernu v Lize mistrů, klubové šéfy.

„Pod Bartomeuem jsme přišli o Neymara. Na 97% jsme blízko ke ztrátě Messiho, největšího fotbalisty, který kdy kopal do míče a zase pod stejným mužem. Bartomeu by měl být ve vězení," zuří jeden z příznivců.

„Okamžitě rezignujte vy zku...ná ostudo, styďte se," přidává se další. „Jděte do pr....," posílá přes sociální sítě vzkaz šéfovi klubu příznivec z Camp Nou.

„Nejprve to byl Cruyff. Pak Guardiola, Puyol a Xavi. Teď Messi. Všechno jsou to klubové legendy. A nikdo nechce být vedle Bartomeua a jeho správní rady," pustil se do šéfa klubu další.

„Jako fanoušek se zlobím, že chce Messi odejít. Tušil jsem, že ten den může přijít a jsem vděčný za to, co jsem během jeho působení v Barceloně zažil. Přeji vám jen to nejlepší při nové výzvě. Stojím pevně za vámi a děkuji," dodává ve smířlivějším tónu další z tábora barcelonských fans.

A co klubové legendy? „Respekt a obdiv, Leo. Máš moji plnou podporu, příteli," napsal na Twitteru Puyol a jeho příspěvek získal okamžitě podporu Luise Suáreze.

Reklama

Související témata: