Hlavní obsah

Real si poradil s Getafe 3:2 a nadále stíhá Barcelonu

Fotbalisté Realu Madrid vyhráli v pondělním 17. kole španělské ligy na půdě Getafe 3:2 a nadále drží dvoubodový odstup od lídra tabulky Barcelony. Dvěma góly se na výhře podílel Cristiano Ronaldo, který se s devatenácti zásahy osamostatnil na čele tabulky střelců.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo pomohl Realu k výhře nad Getafe dvěma góly.

Článek

Barcelona v neděli vyhrála nad Levante, a tak si Real nemohl dovolit zaváhat. Znovu se však mohl spolehnout na Ronalda. Hvězdný Portugalec již v 11. minutě proměnil pokutový kop za faul na Di Maríu, který chvíli na to přihrál do vyložené šance Mesutu Özilovi a ten zvýšil již na 2:0.

Getafe vrátil do hry Daniel Parejo, který je odchovancem Realu, a tak se proti svému bývalému týmu chtěl vytáhnout. A povedlo se mu to skvěle. Na hranici vápna se uvolnil přes tři obránce a snížil.

Ovšem po změně stran udělalo Getafe chybu v rozehrávce, k míči se dostal Ronaldo a definitivně rozhodl. Na výhře Realu již nic nezměnilo ani vyloučení Arbeloy a následné snížení Albína.

Trenéra Realu José Mourinha mohl kromě tří bodů těšit i fakt, že poprvé v sezoně mohl do hry nasadit Brazilce Kaká, který se vrací po operaci kolena.

V dalších dnešních zápasech měla velký důvod k radosti o záchranu bojující Zaragoza. Tým českého obránce Jiřího Jarošíka, který i dnes odehrál celý zápas, doma porazil Real Sociedad San Sebastina 2:1 brankou Braulia v poslední minutě. Zaragoza se tak dostala ze dna tabulky, kam spadl Gijón.

Naopak Tomáš Ujfaluši s Atlétikem Madrid doma uhrál jen bezbrankovou remízu se Santanderem.

Domácí neporazitelnost v této sezóně uhájil Villarreal, který porazil Almeríi 2:0. Posunul se tak na třetí místo tabulky před Valencii.

Španělsko - 17. kolo
Atlético Madrid - Santander 0:0, Mallorca - Alicante 3:0 (38. Nsue, 41. Casadesus, 51. Pereira), Villarreal - Almería 2:0 (22. Catalá, 58. Valero), Zaragoza - San Sebastian 2:1 (10. Sinama-Pongolle, 90. Braulio - 33. Prieto), Getafe - Real Madrid 2:3 (29. Parejo, 85. Albín - 11. z pen. a 57. C. Ronaldo, 19. Özil).

Reklama

Související témata: