Hlavní obsah

Real Madrid padl s outsiderem. Mourinho ale poražený tým chválil

LEVANTE

Slavný Real Madrid ve středu před půlnocí prohrál 0:2 na hřišti Levante, které se pere o záchranu v nejvyšší soutěži, přesto kouč madridského celku José Mourinho své svěřence nijak nekritizoval. Druhý celek La Ligy totiž prohrál v rámci odvety pohárového osmifinále, do kterého šel s luxusním náskokem 8:0 z prvního utkání. Takže i přes porážku bez problémů postoupil.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

José Mourinhovi nijak nevadila porážka Realu v Levante.

Článek

Proto také charismatický kouč hostů po utkání před novináři nijak nepředstíral zklamání z porážky. „Nemůžu svůj tým nijak kritizovat. Čekal jsem, že to bude pro nás těžký zápas, ale prostě jsme mu nevěnovali náležitou pozornost. Je těžké se motivovat na takový duel, ale opravdu nemohu být kritický. Moji hráči předvedli pozitivní přístup,“ řekl „Special One“.

V Levante začaly padat góly až po hodině hry. Nejprve se trefil z penalty Xisco a v závěru pojistil výhru domácích Sergio.

„Dlouho to vypadalo spíš na bezbrankovou remízu, ale vítězství je odměnou pro Levante. Tvrdě bojovali a výhru si zasloužili. Nás teď čeká Atlético Madrid, takže máme před sebou těžký úkol,“ pokračoval Mourinho.

Do hry se v dresu Realu opět zapojil Brazilec Kaká, který se zotavoval po operaci kolena. Na hřišti vystřídal útočníka Karima Benzemu, který se v utkání neprosadil.

„Kaká dostává na hřišti více času, což nám dodává sebevědůvěru. Pozitivní je, že po zápase nemá s operovaným kolenem žádné problémy. Určitě bude hrát i následující zápas. Fanoušci na Santiago Bernabeu znovu uvidí, proč je jedním z nejlepších hráčů světa. Dnes to byl ještě zápas, kdy jsme si mohli dovolit prohrát, v tom dalším ale už určitě ne,“ dodal Mourinho.

Real v lize stíhá z druhého místa vedoucí Barcelonu, která má na čele tabulky španělské la Ligy dvoubodový náskok.

Reklama

Související témata: