Hlavní obsah

Barcelona prodloužila o rok smlouvu s hlavním sponzorem

Barcelona

Fotbalová Barcelona, jež se dostala vinou ztrát způsobených koronavirovou pandemií do vážných finančních problémů, prodloužila díky využité opci o jeden rok smlouvu se svým hlavním sponzorem Rakutenem. Japonská internetová společnost přispívá klubu částkou zhruba 55 milionů eur ročně (1,47 miliardy korun).

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Barcelonský Lionel Messi při utkání s Alavésem.

Článek

Barcelona má s Rakutenem smlouvu od roku 2017, jež měla vypršet příští rok. Obě strany se dohodly na jejím prodloužení do roku 2022 ještě za bývalého vedení Josepa Marii Bartomeua, které odstoupilo začátkem minulého týdne. Podle španělských médií bude nicméně vzhledem ke globální ekonomické situaci způsobené pandemií příspěvek Rakutenu do barcelonské pokladny nižší.

Deník AS minulý týden napsal, že ekonomická situace Barcelony je kvůli koronavirové pandemii a vysokým platům hráčů kritická. Katalánskému velkoklubu dokonce hrozí v lednu bankrot, pokud se fotbalisté v čele s hvězdou Lionelem Messim nevzdají 30 procent ze mzdy, což by znamenalo úsporu ve výši 190 milionů eur (5,2 miliardy korun).

Barcelona se dostala do finanční krize vinou koronavirové pandemie, během níž dramaticky poklesly její příjmy kvůli chybějícím financím od fanoušků. Jednomu z nejslavnějších klubů světa se nedaří ani na hřišti. Minulou sezonu zakončil bez zisku trofeje a debaklem 2:8 ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov a o mnoho lepší to není ani v novém ročníku. Svěřenci trenéra Ronalda Koemana ve španělské lize už čtyři zápasy nevyhráli a a v tabulce jsou se ziskem osmi bodů ze šesti zápasů až dvanáctí.

Reklama

Související témata: