Hlavní obsah

Valencie - Real Madrid 4:1Real Madrid dostal tři góly z penalt! Střelec hattricku se zapsal do historie

Aktualizováno

Velkou divočinu na hřišti zažili v neděli fotbalisté Realu Madrid, kteří prohráli v 9. kole španělské ligy ve Valencii vysoko 1:4. Tři góly z penalt dal Carlos Soler jako první hráč v La Lize v 21. století. Soutěž vede San Sebastian, který se do čela neúplné tabulky vyhoupl po výhře 2:0 nad Granadou. O dva body pozadu je Villarreal, jenž vyhrál na stadionu Getafe 3:1.

Foto: Juan Medina, Reuters

Fotbalista Valencie Carlos Soler slaví jeden ze svých gólů proti Realu Madrid.

Článek

Real Madrid vedl ve Valencii od 23. minuty po povedené střele Karima Benzemy zpoza vápna. Soler se k první penaltě postavil po půlhodině hry. Brankář Thibaut Courtois jeho pokus vychytal, na dorážku Yunuse Musaha byl však krátký. Rozhodčí ale Valencii gól upřel a nechal pokutový kop opakovat. Soler se podruhé nemýlil a srovnal.

Ve 43. minutě si hostující obránce Raphael Varane vsítil vlastní branku. Hattrick dokonal Soler po změně stran v rozmezí 54. až 63. minuty. "Netopýři" vyhráli v lize po čtyřech duelech, madridský celek prohrál podruhé v ligovém ročníku a ztrácí čtyři body na vedoucí San Sebastian. Sehrál však o duel méně.

Foto: Juan Medina, Reuters

Fotbalista Carlos Soler proměňuje penaltu proti Realu Madrid.

San Sebastian rozhodl o třech bodech proti Granadě během 22. až 27. minuty, kdy se prosadili Nacho Monreal a Mikel Oyarzabal. Po změně stran navíc neproměnil penaltu Willian José.

Kvůli nákaze koronavirem v mužstvu požádala Granada o odložení zápasu. Neměla totiž dostatek hráčů z prvoligového kádru. Několik fotbalistů i členů realizačního týmu včetně hlavního kouče Diega Martíneze kvůli covidu-19 zmeškalo už čtvrteční zápas Evropské ligy s Omonií Nikósie na Kypru.

Tam se navíc nákaza prokázala u útočníka Antonia Puertase a jednoho z funkcionářů. Vedení španělské ligy proto klubu oznámilo, že do San Sebastianu nesmí vzít nikoho z výpravy na Kypr.

Villareal proti Getafe poslal do vedení v 11. minutě Paco Alcácer. O pět minut později vyrovnal z dálky výstavní trefou do horního rohu branky Mauro Arambarri. Za minutu a půl si "Žlutá ponorka" vzala vedení zpátky zásluhou Manuela Triguerose. Pojistku přidal v 62. minutě Gerard Moreno.

Valladolid porazil Bilbao 2:1, Levante remizovalo s Alavésem 1:1.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:
Getafe - Villarreal 1:3 (16. Arambarri - 11. Alcácer, 17. Trigueros, 62. Moreno),
San Sebastian - Granada 2:0 (22. Monreal, 27. Oyarzabal z pen.),
Valladolid - Bilbao 2:1 (19. Orellana z pen., 42. Marcos André - 86. Williams z pen.)
Levante - Alavés 1:1 (51. Morales - 4. Pérez)
Valencie - Real Madrid 4:1 (35., 54. a 63. všechny z pen. Soler, 43. vlastní Varane - 23. Benzema).

Reklama

Související témata: