Hlavní obsah

Barcelona porazila Zaragozu a znovu vede ligu o deset bodů

BARCELONA

Fotbalisté mistrovské Barcelony v sobotu porazili ve španělské lize Zaragozu na svém hřišti 1:0 a v čele neúplné tabulky si znovu vypracovali desetibodový náskok před Realem Madrid. Katalánský velkoklub na Nou Campu zvítězil v jedenáctém ligovém utkání za sebou a v úterní osmifinálové odvetě Ligy mistrů zde přivítá Arsenal.

Foto: Albert Gea, Reuters

Seydou Keita z Barcelony oslavuje s Lionelem Messim (zády) gól vstřelený Zaragoze.

Článek

Na domácí lavičce nechyběl ani přes nedávné problémy se zády trenér Pep Guardiola, který šetřil do utkání s londýnským mužstvem několik klíčových hráčů základní sestavy. Pouze mezi náhradníky tak usedli Éric Abidal, Sergio Busquets, Andrés Iniesta a David Villa.

Barcelonu poslal do vedení dvě minuty před přestávkou záložník Seydou Keita pohotovým zakončením Messiho akce. Obrana hostů s Jiřím Jarošíkem však favoritovi další branky nedovolila. Pozorného brankáře Toniho Doblase nedokázal překonat ani nejlepší střelec soutěže Lionel Messi.

V dalším dnešním utkání otočila Valencie utkání na Mallorce a díky dvěma brankám Pabla Hernándeze zvítězila 2:1. Hosté venku potřetí za sebou v domácí soutěži naplno bodovali a pojistili si třetí příčku.

Fotbalisté Atlétika Madrid porazili Villarreal 3:1 a připsali si teprve druhé vítězství z posledních osmi zápasů. Tým českého obránce Tomáše Ujfalušiho, který odehrál celé sobotní utkání, se posunul v tabulce na šesté místo a zvýšil své naděje na účast v evropských pohárech. Villarreal zůstává čtvrtý.

Atlético poslal do vedení v 5. minutě Reyes, který se trefil z dálky parádně do levého horního roku branky. Ještě do poločasu vyrovnal Rossi. Nejlepší střelec Villarrealu dal povedenou střelou z volného kopu 14. ligový gól a celkově 23. branku v sezoně.

Domácím přinesl výhru vydařený úsek mezi 69. a 72. minutou, kdy skórovali kanonýři Agüero s Forlánem, jenž se dočkal gólu po sedmi zápasech.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo
Mallorca - Valencie 1:2 (31. Ramis z pen. - 33. a 56. Pablo), FC Barcelona - Zaragoza 1:0 (43. Keita), Atlético Madrid - Villarreal 3:1 (5. Reyes, 69. Agüero, 72. Forlán - 34. Rossi).

Reklama

Související témata: