Hlavní obsah

VIDEO: Real zdolal Barcelonu a slaví zisk Španělského poháru

VALENCIE

Fotbalisté Realu Madrid se poprvé od roku 2008 radují ze zisku trofeje. V dnešním finále Španělského poháru porazili ve Valencii svého tradičního rivala Barcelonu 1:0 po prodloužení a v poháru tak triumfovali poosmnácté, ovšem poprvé po sedmnácti letech. Autorem vítězného gólu byl ve 103. minutě Cristiano Ronaldo.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo oslavuje s fanoušky Realu Madrid

Článek

Oba soupeři se střetli podruhé během pěti dní a stejně jako v sobotním ligovém utkání byl po 90 minutách vyrovnaný stav. Dnes však byl z počátku produktivnější Real, který si vytvářel nebezpečné šance. Po gólu volala především hlavička Pepeho, míč se však odrazil jen od tyče a následně protančnil podél brankové čáry.

S blížícím se závěrem však převzala otěže Barcelona. Pedro dokonce dal gól, který však nebyl kvůli těsnému ofsajdu uznán. Následně Real několikrát podržel brankář Casillas, ale i jeho konkurent na druhé straně Pinto předvedl několik výtečných zákroků. Blýskl se především při střele Di Maríi minutu před koncem.

Na řadu tak přišlo prodloužení, které patřilo Realu. Ronaldo nejprve po brejku střílel jen těsně vedle, v závěru první části prodloužení si však naskočil na centr Di Maríi a hlavou zařídil jediný gól.

Barcelona již nenašla odpověď a po šesti duelech v El Clásiku v řadě bez porážky poprvé zaváhala. Napravit to však může v příštích dvou týdnech, kdy se s Realem utká v semifinále Ligy mistrů.

Temperamentní portugalský trenér byl kritizován za defenzivní taktiku, kterou zvolil v sobotním duelu proti Barceloně (1:1). Nyní všem kritikům mohl odpovědět: "Před několika dny mě označili za trenéra, který jen vyhrává trofeje, ale není fotbalovým trenérem. Díky, rád jsem koučem, co vyhrává trofeje," reagoval ještě na stadiónu ve Valencii. "Ten pohár ale není jen můj, je celého týmu. Je to příjemné po takové době bez Královského poháru. Bylo to o změně práce a mentality lidí v klubu," dodal.

Výhra Realu zároveň znamená, že Mourinho má jistotu, že už devátý rok v řadě zakončí se ziskem nějaké trofeje. Jde o jeho osmnáctou vyhranou soutěž v pozici hlavního kouče od roku 2003, kdy vedl Porto. Španělský pohár vyhrál už potřetí, když se mu to povedlo už v letech 1997 a 1998, kdy dělal asistenta právě v Barceloně.

Oslavy nevydržela vítězná trofej

Oslavy fotbalistů Realu byly natolik bouřlivé, že to nevydržela vítězná trofej. Královský pohár vypadl z ruky obránci Ramosovi v době, kdy seděl na střeše klubového autobusu. Trofej se rozpadla na kousky a zhruba 60.000 fanoušků na madridském náměstí Cibeles se jí nedočkalo.

Finále Španělského poháru fotbalistů ve Valencii:
Barcelona - Real Madrid 0:1 po prodl. (0:0, 0:0)on-line
Branka: 103. Ronaldo. ČK: 121. Di María (Real).

Reklama

Související témata: