Hlavní obsah

Drsná kritika Messiho a spol. Nejhorší Barcelona za 25 let!

Madrid/Praha

Šílená ostuda, kalamita. Slavný klub z Camp Nou, katalánská fotbalová chlouba, je po porážce na půdě Atlétika Madrid ve španělské lize terčem posměchu ze všech stran. Nitku suchou nenechají fanoušci a experti na trenéru Koemanovi, naloženo dostává i Leo Messi. Ten chtěl v létě z klubu odejít, ale Barce se ho povedlo udržet. Teď už se začíná mluvit o tom, že argentinský držitel šesti Zlatých míčů v lednu začne vyjednávat o svém odchodu. „Nejhorší Barcelona za posledního čtvrt století," shodují se média.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Zklamaná barcelovská hvězda Lionel Messi po porážce na hřišti Atlétika Madrid.

Článek

Atlético Madrid vyhrálo nad Barcelonou po více než deseti letech, kouč Diego Simeone se dočkal triumfu nad týmem z Camp Nou poprvé v kariéře. Katalánský gigant chvíli po přestávce hrubě chyboval a inkasoval rozhodující gól. Skóre vyrovnat už nedokázal a v tabulce jsou Messi a spol. až desátí. Nevídáno, neslýcháno. Fanoušci zuří, španělský tisk nešetří kritikou. Hned bylo spočítáno, že Barcelona je na tom nejhůře za posledních pětadvacet let.

„Od sezony 1995–96 na tom nebyla tak zle. I když měl tým špatný start, v letech 2002–03 a 2003–04 měli Barcelonští v této fázi aspoň 12 bodů. Teď jich mají jedenáct," shrnují fakta, které se šéfům z Camp Nou ani fanouškům prostě nemohou líbit. Nezáří kapitán týmu Lionel Messi, média uvádějí, že na hřišti vypadal jako bez života. Podobně i jeho parťák v útoku Antoine Griezmann. Ten měl mít pořádnou motivaci, protože hrál proti svému bývalému klubu.

Barcelonou prostě zmítá krize. Na hřišti i ve vedení. Otázkou je, jak dlouho bude mít klub trpělivost s trenérem Koemanem. Ten má jedinou jistotu. Mužstvo musí zabrat a zlepšit se. Hodně rychle, jinak se trenér bude podle médií pakovat. Výkon na hřišti Atlétika však ukázal, že se žádné oživení nekonalo.

„V první půli jsme hráli dobře. Ve 47. minutě jsme ale inkasovali gól, jaký prostě Barcelona nemůže dostat," zlobil se Koeman. Tvrdil, že výkon nebyl špatný, ale výsledky musí být lepší. „V zásadě jsme udělali maximum. Měli jsme i dvě šance na vyrovnání. Proti Atlétiku, které brání velmi dobře, je to vždycky těžké. Zlomil nás ten gól, to byla chyba, jakou si prostě nemůžeme dovolit udělat," dodal.

Velmi dobře si uvědomuje, že je zodpovědný za výsledky a může na špatnou formu doplatit třeba i vyhazovem. „Musíme se zlepšit, to víme všichni. Věřím hráčům, že to zvládnou a zlepšíme se v útoku i v obraně."

Média mají o jednom z viníků barcelonské bídy jasno. Je jím nedotknutelný Leo Messi. V utkání s Atlétikem dal pouze osm přihrávek směrem dopředu. Přitom mu Koeman dle předpokladů přidělil roli tvůrce hry. „Pět přihrávek na Dembeleho, jedna Griezmannovi a dvě Pedrimu. Třiadvacetkrát ztratil míč. To je zápas, na který by měl Messi zapomenout," napsal na sociální síti server Barca Times

Podrážděný Messi také vyjel na novináře, když se jej ptali na vztah s útočníkem Griezmannem. Do médií unikla informace, že po jeho nástupu na Camp Nou měl Messi novému spoluhráči jasně naznačit, že v kabině vládne právě on a nic se na tom měnit nebude. Média jízlivě uvádějí, že bude Messi panovat do doby, než se rozhodne dát Barceloně vale a to nemusí zase tak dlouho trvat.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Zklamaný barcelonský fotbalista Antoine Griezmann po prohraném utkání španělské ligy.

ESPN pro změnu neuniklo, že Ronald Koeman měl po osmi zápasech na kontě víc bodů s Evertonem a Southamptonem než Barcelonou.

Jedna věc je jistá. Pokud se po minulé sezoně fanoušci domnívali, že situace už nemůže být horší, realita těchto dnů je přesvědčila, že vždy může být ještě hůř. Kdy se zastaví barcelonská bída? A budou u toho kouč Koeman a také hvězdný Leo Messi. Otázek k řešení mají na Camp Nou více než dost.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: