Hlavní obsah

Obraz Barcelony, jaký chceme vidět, zářil Koeman. Neskousnu to, kabonil se po čtyřgólové lekci Lucescu

Takovou lekci ukrajinský mistr nečekal. Zvlášť ne doma. A od Barcelony, která od příchodu nizozemského kouče Ronalda Koemana hledá svou tvář a s níž kyjevské Dynamo prohrálo před třemi týdny na Camp Nou pouze 1:2. Zvlášť když k odvetě Španělé vyrukovali bez hvězdného Messiho a dalších opor, navíc se střelcem Griezmannem sedícím víc než hodinu jen mezi náhradníky, takže domácí celek si na ně troufal. Po prohře 0:4 bylo proto vystřízlivění hodně kruté...

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Fotbalisté Barcelony se radují z branky

Článek

Sestřih utkání LM Krasnodar - Sevilla

Sestřih utkání LM Dortmund - Bruggy

"Jsem obrovsky naštvaný a zklamaný zároveň, takovou prohru nemohu akceptovat. A výkon svých hráčů také ne," netajil rumunský kouč ve službách Dynama Mircea Lucescu, jak moc rozčarovaný je tím, co jeho mužstvo v úterním večeru ve čtvrtém zápase základní skupiny Ligy mistrů předvedlo.

„Mladí hráči Barcelony hráli s obrovskou chutí, která nám naopak scházela. Byli dynamičtější, touha se předvést na nich byla patrná, nebylo možné je zastavit. Velký rozdíl mezi oběma týmy byl i ve fotbalovém kumštu a rychlosti v myšlení," nešetřil Lucescu své svěřence.

„Přitom první poločas jsme odehráli dobře a měli jsme i šance, abychom šli do vedení. Jakmile jsme ale hned po přestávce inkasovali první gól, otevřeli jsme hru, dali jsme Barceloně víc prostoru a ta nám díky individuálním kvalitám svých hráčů nastřílela tři další branky," přidával se k trenérovi Lucescovi slovinský legionář Benjamin Verbič.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu bývalého reprezentanta Tomáše Ujfalušiho a také trenéra Davida Holoubka. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

„Všichni si mysleli, že nám sestava Barcelony plná mladých hráčů usnadní život a pomůže nám, opak však byl pravdou. Je to Barcelona a ti mladí se chtěli naopak ukázat."

Však si také kouč katalánského tým Ronald Koeaman pochvaloval, že na mladé hráče vsadil.

„Byli hladoví, hráli kolektivně, předvedli takový obraz Barcelony, jaký chceme vidět. Do přestávky nám chyběla větší efektivita, ale i tak jsme v zápase dominovali natolik, že jsem na svůj mladý tým hrdý. A oni mohou být na sebe a svůj výkon hrdí také," glosoval partii, která dala zapomenout na trýzeň, kterou jeho mužstvo prožívá ve španělské lize.

Pohled na tabulku La Ligy je sice hodně zkreslený, neboť Barcelona odehrála o dvě utkání méně než vedoucí San Sebastian, ale přesto je až třináctá příčka a dvanáctibodové manko na lídra hrozivou výpovědí o stavu, v němž se nalézá.

V Lize mistrů si však vede výtečně, ve skupině vyhrála všechny čtyři zápasy a už nyní si zajistila účast v jarním osmifinále. Mimochodem už posedmnácté v řadě, čímž vyrovnala rekord patřící dosud konkurenčnímu Realu Madrid.

„Přitom jsme navíc mohli dopřát odpočinek klíčovým hráčům a dát naopak příležitost těm, kteří v přípravě tvrdě pracují a podobnou šanci si zasloužili. Třeba Óscar Mingueza potvrdil, že se na něho můžeme spolehnout. A nebyl jediný," pochvaloval si Koeman pozitivní zjištění, která v Kyjevě posbíral.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rumunský trenér Dynama Kyjev Mircea Lucescu.

Zato jeho pětasedmdesátiletý rumunský kolega Lucescu se v jednom kuse kabonil. „Ve skupině s Barcelonou a turínským Juventusem bylo těžké v cokoli doufat. Od začátku bylo jasné, že jsme předurčeni, abychom bojovali o účast v Evropské lize, ale čtyřbrankovou prohru jen tak skousnout nemohu."

Reklama