Hlavní obsah

Sevilla - Real Madrid 0:1Sevilla bez Vaclíka podlehla Realu. Barcelona prohrála s nováčkem

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili ve šlágru 12. kola španělské ligy na hřišti Sevilly 1:0. Brankář domácího celku Tomáš Vaclík kvůli zranění chyběl, jeho konkurent Bunú zápas rozhodl vlastním gólem. Barcelona prohrála na hřišti nováčka Cádizu 1:2, o což se zasloužil po pár vteřinách na hřišti střídající Álvaro Negredo. Atlético Madrid vyhrálo sedmý ligový zápas v řadě a po vítězství 2:0 nad Valladolidem se posunulo do čela soutěže.

Foto: Angel Fernandez, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid oslavují gól proti Seville.

Článek

Marocký gólman Bunú se po uzdravení vrátil do sevillské branky a výrazně se podepsal pod rozhodující okamžik. V 55. minutě vyběhl na přízemní centr Ferlanda Mendyho, míč ale ještě stihl ve skluzu tečovat Vinícius Júnior a Bunú si ho srazil rukou do sítě. Stal se tak prvním gólmanem andaluského celku v tomto století, který si dal v lize vlastní branku.

"Získali jsme tři důležité a zasloužené body proti špičkovému soupeři, ale nejdůležitější ze všeho je předvedený výkon. Hráli jsme skvěle od první do poslední minuty, i když jsme ve druhé půli přečkali i nebezpečné situace," řekl trenér Realu Zinédine Zidane, který se svým týmem čelil v poslední době kritice, zejména po porážkách od Šachtaru Doněck v Lize mistrů. "Poslední dny byly těžké, ale tenhle tým má charakter a miluje výzvy. Když nehrajeme dobře, pokaždé přijde kritika, s tím nic neuděláme," dodal francouzský mistr světa z roku 1998.

Sevilla přišla o pětizápasovou sérii soutěžních výher, přesto se drží na pohárových příčkách. "Bílý balet" zvítězil v La Lize po třech zápasech, na vedoucího rivala Atlético ale ztrácí nadále šest bodů.

Foto: Alvaro Rivero, ČTK/AP

Fotbalisté Cádizu jásají po gólu proti barceloně.

Cádiz zdolal po mistrovském Realu Madrid i druhý tým minulého ročníku La Ligy. Na gól Álvara Gimenéze ještě Katalánci dokázali díky vlastní brance Pedra Alcaly odpovědět, nováček ale přece jen strhnul vítězství na svou stranu. V 63. minutě využil Negredo řetězce chyb při rozehrávce soupeře a pohodlně zakončil do odkryté brány. Bývalý kanonýr Manchesteru City nebo Sevilly prožívá v 35 letech vydařený návrat do španělské ligy, ke třem asistencím zatím přidal stejný počet gólů.

Cádiz zvítězil po třech zápasech a je pátý. Barcelona ani počtvrté v řadě venku nevyhrála a ze sedmého místa ztrácí na Atlético už 12 bodů.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho totiž potvrdili na svém stadionu roli favorita, ačkoliv se proti Valladolidu prosadili až po přestávce zásluhou Thomase Lemara a Marcose Llorenteho. Atlético jako druhý tým v historii inkasovalo pouhé dva góly v úvodních deseti zápasech sezony a posunulo se o dva body před dosud vedoucí San Sebastian. Nový lídr má navíc oproti všem nejbližším konkurentům o zápas méně.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:
Levante - Getafe 3:0 (5. Roger, 17. Gómez, 57. De Frutos)
FC Sevilla - Real Madrid 0:1 (55. vlastní Bunú)
Atlético Madrid - Valladolid 2:0 (56. Lemar, 72. Llorente)
Cádiz - FC Barcelona 2:1 (8. Giménez, 63. Negredo - 57. vlastní Alcala).

Reklama

Související témata: