Hlavní obsah

Real a krize? Jen pár špatných zápasů, hájí se Mourinho

MADRID

Nečekaná klopýtnutí má za sebou hned na úvod sezóny fotbalový Real Madrid, který se v tabulce španělské ligy propadl až na sedmou příčku. Ale o nějaké krizi prý nemůže být ani řeč. Alespoň to tvrdí sám „The Special One" José Mourinho. Jeho svěřenci mohou nastartovat lepší období už v sobotu proti týmu Rayo Vallecano.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

José Mourinho vyjádřil respekt k příštímu soupeři.

Článek

Real s Barcelonou hrají podle mnohých ve Španělsku vlastní soutěž v rámci La Ligy. Jenže pohled na tabulku tomu momentálně zrovna nenasvědčuje. Porážka s Levante a remíza se Santanderem, to jsou hned zpočátku sezóny pro Real nečekané komplikace v honbě za mistrovským titulem.

Trenér José Mourinho gestikuluje během utkání Realu Madrid proti Levante.foto: ČTK/AP

Podle Mourinha však není třeba panikařit. Špatné výsledky prý jeho tým ještě více namotivují. Má jít jen o bezvýznamné zaváhání na úvod. „Někteří lidé hned mluví o krizi, o dramatické situaci, s níž se ani nedokážeme poprat. Některé lidi prostě baví mluvit o krizi, jiní se raději drží faktů. Ta říkají, že žádná krize není, jen jsme tento týden nehráli dobře,“ řekl portugalský stratég na páteční tiskové konferenci.

Bude větší motivace

„Máme za sebou špatné zápasy, ale jde jen o jeden týden, ne o třítýdenní krizi. Takže teď nejsme v krizi, ale jen v trochu negativní situaci. Vždycky je ale snazší hráče motivovat po špatných výsledcích. Když se daří, můžete propadnout uspokojení. Když jste ale ambiciózní tým jako my, je přesně tohle dobrý startovací bod k nalezení nové motivace,“ vysvětloval Mourinho.

Angel Di Maria z Realu Madrid (v bílém) se probíjí obranou Levante.foto: Reuters/Heino Kalis

Před novináři také prozradil, že obránce Pepé nebude moct v následujících dvou zápasech nastoupit kvůli natrženému svalu z utkání s Levante. Kouč Realu zároveň vyjádřil respekt před příštím soupeřem.

„Nevím, jak Rayo poskládá tým, to je problém jejich trenéra. Já jen můžu říct, že cítím, že minulou sezónu to byl tým plný bojovníků. Všichni víme o těžkostech, kterými museli v minulé sezóně projít. Teď se jim daří, drží se v polovině tabulky,“ pronesl kouč.

„Mám pro ně jen slova respektu a hodně obdivu, protože to, co dělají, je úchvatné. Jsem potěšen, že jim mohu říct, že je respektuji a obdivuji,“ dodal Mourinho pokorně.

Reklama

Související témata: