Hlavní obsah

Málaga po obratu přenocovala v čele španělské ligy

MADRID

Brazilec Júlio Baptista se parádním gólem nůžkami ve druhé nastavené minutě sobotního zápasu proti Getafe postaral o to, že jeho Málaga přenocovala v čele španělské ligy. Ofenzivní záložník střelou přes hlavu z hranice penalty dokonal obrat v zápase, v němž domácí ještě dvě minuty před koncem prohrávali 1:2.

Článek

Málaga po bezbrankovém poločase dvakrát dotahovala náskok soupeře. Nejprve nizozemský kanonýr Ruud van Nistelrooij svým prvním gólem od letního příchodu z Hamburku odpověděl na gól Pedra Leona hostujícího z Realu Madrid.

Čtvrt hodiny před koncem vrátil hostům vedení Miku, ale vzápětí byl vyloučen Mehdi Lacen po druhé žluté kartě a Málaga početní převahu dokonale využila. V 89. minutě vyrovnal Enzo Maresca a v nastavení Baptista akrobatickým kouskem oslavil třicetiny i čtvrteční narození dcery.

Málaga se posunula do čela tabulky o skóre před Valencii, dnes se ale před ni mohou dostat hned čtyři soupeři.

Mallorca v prvním zápase bez trenéra Laudrupa remizovala

Fotbalisté Mallorky v prvním zápase po odstoupení trenéra Michaela Laudrupa remizovali v Pamploně. Výsledek 2:2 zařídil dvěma proměněnými pokutovými kopy útočník Tomer Hemed. Po stejném výsledku si body rozdělily i Villarreal se Zaragozou.

Bývalý vynikající útočník Laudrup skončil v úterý kvůli neshodám s vedením týmu. Mallorca pod vedením dosavadního asistenta Miguela Ángela Nadala po první penaltě izraelského útočníka Hemeda vedla, pak ale dvěma brankami skóre otočil Raúl García. Druhý pokutový kop zajistil čtvrt hodiny před koncem ostrovnímu týmu sedmý bod v ročníku, stejně je na tom i Pamplona.

Na první místo tabulky se dostala po vítězství 1:0 nad Granadou Valencie. Ve vyrovnaném čele soutěže ji ale ještě může do konce sedmého kola dohnat či předstihnout hned šest soupeřů. Jediný gól dnes vstřelil nováčkovi už ve 4. minutě parádní střelou levačkou Sergio Canales, který ve Valencii hostuje z Realu Madrid.

V souboji dvou dosud pětibodových týmů Villarreal remizoval doma se Zaragozou. Ta na stadionu El Madrigal dvakrát vedla, podruhé jí náskok zařídil těsně před přestávkou Pablo Barrera. O dělbě bodů však šest minut před koncem rozhodl záložník účastníka Ligy mistrů Hernán Pérez.

Španělská fotbalová liga - 7. kolo:
Pamplona - Mallorca 2:2 (45.+1 a 59. R. García - 34. a 75. obě z pen. Hemed), Santander - Vallecano 1:1 (59. González - 20. Tamudo), Villarreal - Zaragoza 2:2 (41. Rossi z pen., 84. Pérez - 35. L. García, 45. Barrera), Valencie - Granada 1:0 (4. Canales), Málaga - Getafe 3:2 (64. Van Nistelrooy, 89. Maresca, 90.+2 Baptista - 54. Leon, 74. Miku).

Reklama

Související témata: