Hlavní obsah

Villa věří, že zlomeninu doléčí a zahraje si finále Ligy mistrů

BARCELONA

Fotbalista Barcelony David Villa věří, že se po zlomenině nohy stihne zotavit ještě před finále Ligy mistrů, do něhož podle jeho názoru dokážou obhájci trofeje jistě postoupit. Frakturu holeně třicetiletého španělského kanonýra ze čtvrtečního semifinále mistrovství světa klubů vyřeší lékaři chirurgickým zákrokem ještě do konce týdne.

Foto: Kim Kyung-hoon , Reuters

David Villa se kácí v bolestech se zlomenou holení.

Článek

"Chtěl bych všem mnohokrát poděkovat za podporu. Toto zranění je pro mě velkou ranou, ale jsem přesvědčený, že se z něj dostanu, jak nejrychleji to půjde. Chtěl bych si zahrát finále Ligy mistrů v Mnichově, kam nás určitě spoluhráči dotáhnou," napsala bývalá hvězda Valencie na svých facebookových stránkách.

Villa se zranil ve čtvrtek v 36. minutě zápasu proti celku Al-Sádd v japonské Jokohamě. Po Iniestově dlouhém nákopu se řítil k brance Katařanů, mezi dvěma obránci však nezpracoval míč a bez zjevného kontaktu s protivníky si při došlápnutí nešťastně zlomil levou nohu.

Ztráta Villy by mohla být ještě citelnější pro španělské mistry světa a Evropy než pro Barcelonu. Podle statistik deníku Marca mají střelecké výkony všech zbývajících útočníků národního týmu sestupnou tendenci a Fernando Torres, Álvaro Negredo a Roberto Soldado nemohou nejlepšího střelce historie španělské reprezentace plnohodnotně nahradit.

Reklama

Související témata: