Hlavní obsah

Zasloužili jsme si víc, řekl Zidane po remíze se San Sebastianem

Trenér fotbalistů Realu Madrid Zinédine Zidane měl pocit, že obhájci titulu si v pondělní dohrávce 25. kola španělské ligy proti San Sebastianu zasloužili mnohem víc než remízu 1:1. Francouzský kouč nicméně nabádá ke klidu před nedělním městském derby s vedoucím Atléticem.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Trenér Realu Madrid Zinédine Zidane při pondělní dohrávce proti San Sebastianu.

Článek

Real nevyužil šanci víc se přiblížit k lídrovi tabulky, na něhož z třetího místa ztrácí pět bodů. Atlético má navíc jedno utkání k dobru.

"Zasloužili jsme si mnohem víc, když se podíváte na všechny naše šance. Dominovali jsme. Na druhou stranu jsme vyhráli zápasy, ve kterých jsme si to nezasloužili. Takový je fotbal," řekl Zidane novinářům.

Real v úvodním poločase trefil břevno a v 55. minutě jako první inkasoval po brance Portua. Pátou ligovou porážku úřadujících mistrů v sezoně odvrátil minutu před koncem Vinícius Júnior. Madridský favorit i podruhé v tomto ročníku La Ligy s baskickým mužstvem remizoval.

"Měli jsme tři nebo čtyři jasné příležitosti, ale soupeř si také vytvořil šance. Musíme být trpěliví, zůstat v klidu a odpočinout si," konstatoval Zidane.

Jeho svěřenci zaváhali po sérii pěti soutěžních vítězství. "Tahle ztráta nás před derby neovlivní. Stále tam pojedeme s cílem odehrát skvělé utkání," uvedl trenér Realu. "Každý tým ztrácí body a my víme, že jich musíme posbírat co nejvíc. Pořád je před námi dlouhá cesta," dodal Zidane.

Radost má i z vyprazdňující se marodky. V San Sebastianu se po zdravotních problémech jako náhradníci vrátili záložník Federico Valverde a útočník Rodrygo. Zidane doufá, že proti Atléticu by už mohl naskočit i nejlepší střelec Realu Karim Benzema, jenž doléčuje zranění stehna.

Reklama

Související témata: