Hlavní obsah

Atlético - Huesca 2:0Atlético Madrid vyhrálo a vrátilo se do čela španělské ligy, Barcelona si zastřílela

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid porazili v 31. kole španělské ligy Huescu 2:0 a posunuli se zpět před svého městského rivala Real na první místo tabulky. Barcelona vyhrála i díky dvěma gólům Lionela Messiho nad Getafe 5:2 a na Atlético ztrácí z třetího místa pět bodů. San Sebastian zdolal Celtu Vigo 2:1 a vrátil se na páté místo.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Angel Correa (vpravo) z Atlética se raduje z gólu s Marcosem Llorentem.

Článek

První branku Atlétika vstřelil na konci prvního poločasu Ángel Correa, který otřel svou střelu o jednoho z obránců a překonal brankáře Álvara Fernándeze. Druhý gól přidal v 81. minutě po nahrávce před odkrytou bránu Yannick Carrasco.

Atlético mohlo vyhrát i vyšším rozdílem, ale brankář Fernández zlikvidoval deset střel, včetně dvou velkých šancí záložníka Saúla. Jeho slovinský protějšek Jan Oblak udržel patnácté čisté konto v sezoně.

Messi dovedl Barcelonu k sedmé výhře z posledních osmi zápasů. Katalánský velkoklub se vrátil před Sevillu na třetí místo. Argentinský fotbalista v závěru přenechal Antoineu Griezmannovi penaltu a odmítl možný hattrick.

Barcelona položila základ k vítězství již v prvním poločase, po kterém vedla 3:1. Getafe zápas zdramatizovalo v 69. minutě, kdy Enes Ünal proměnil penaltu. V závěru Barcelona drama odmítla, tři minuty před koncem se po rohu prosadil střídající stoper Ronald Araújo a v nastavení proměnil penaltu Griezmann.

Celta Vigo v San Sebastianu vedla po hlavičce Huga Malla z 22. minuty 1:0, baskický klub ale ještě do poločasu skóre otočil. Na 1:1 srovnal po nápadité přihrávce Carlose Fernándeze Portu a vedoucí branku vstřelil z penalty Adnan Januzaj. Belgický záložník se prosadil poprvé od 18. října minulého roku.

Roberto Soldado dvěma góly přispěl k vítězství Granady nad posledním Eibarem 4:1. Zkušený španělský útočník zaznamenal dvě a více branek ve dvacátém zápase ve španělské nejvyšší soutěži v kariéře a zařadil se po bok Fernanda Torrese a Iaga Aspase. Granada, která minulý čtvrtek vypadla ve čtvrtfinále Evropské ligy s Manchesterem United, stále může myslet na účast v evropských pohárech i v příštím ročníku. Z osmého místa ztrácí na šestý Betis sedm bodů a má zápas k dobru.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:
Atlético Madrid - Huesca 2:0 (39. A. Correa, 81. Carrasco),
Granada - Eibar 4:1 (21. a 77. Soldado, 37. Puertas, 81. Kenedy – 64. Kike García)
San Sebastian - Vigo 2:1 (25. Portugués, 39. Januzaj z pen. – 22. Mallo),
FC Barcelona - Getafe 5:2 (8. a 34. Messi, 28. vlastní Šakla, 87. R. Araújo, 90.+3 Griezmann z pen. – 12. vlastní Lenglet, 69. Ünal z pen.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články