Hlavní obsah

Jankto opouští Sampdorii Janov, posílí Getafe

Getafe/Praha

Fotbalový reprezentant Jakub Jankto přestoupil ze Sampdorie Janov do Getafe. Španělský klub oznámil příchod českého záložníka na svém webu. Přestupovou částku nezveřejnil, podle dřívějších zpráv deníku Marca kluby jednaly o šesti milionech eur (přes 153 milionů korun)

Foto: Právo

Jakub Jankto přestupuje do Gefate

Článek

Getafe pětadvacetiletého hráče oficiálně představí jako novou posilu na tiskové konferenci v úterý v poledne. V patnáctém týmu minulé sezony bude český záložník nosit číslo 16. Trénovat jej bude bývalý španělský reprezentant Míchel, někdejší dlouholetá opora Realu Madrid.

"Vítej v tmavomodré rodině," napsal k Janktově příchodu na twitteru klub, který v úvodním kole španělské soutěže prohrál před týdnem s Valencií 0:1.

Jankto působil v Itálii šest let, v roce 2015 přišel z pražské Slavie do Udine. O čtyři roky později přestoupil do Sampdorie, za kterou odehrál 97 zápasů a vstřelil devět gólů.

Dosud posledním českým fotbalistou ve španělské lize byl brankář Tomáš Vaclík, kterému po minulé sezoně skončila smlouva v Seville a odešel do Olympiakosu Pireus.

V nejvyšší italské soutěži z českých fotbalistů zůstal jen Antonín Barák v Hellasu Verona.

Reklama

Související témata: