Hlavní obsah

Rychlý konec! Českého reprezentačního záložníka odnesli na nosítkách, přivodil si ošklivé zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Špatné zprávy! Na českého reprezentačního záložníka se po letním přestupu z Itálie do Španělska lepí smůla. Druhého záři odstoupil z kvalifikačního utkání Česka proti Bělorusku a od té chvíle toho moc nenahrál. Teď Jakub Jankto kvůli ošklivému zranění nedohrál sobotní zápas 5. kola španělské ligy, kdy hrálo jeho Getafe proti Valecanu (0:3). Ze hřiště jej odnesli na nosítkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto (uprostřed) v péči lékaře reprezentace Petra Krejčího během utkání kvalifikace MS 2022.

Článek

Jankto navíc neskončil na trávníku po nějakém brutálním faulu soupeře. Po rohovém kopu svého týmu vyběhl do vápna, ale podklouzla mu noha a on se v šílených bolestech začal svíjet na trávníku.

Český reprezentant se okamžitě chytil za levou nohu a bolestí bušil do trávníku. Za nedlouho přiběhl lékař, který okamžitě poznal, že je zle a Jankto nebude schopný ze hřiště odejít po svých.

Jankto toho od svého přestupu z italské Sampdorie moc nenahrál. Šlo teprve o jeho čtvrtý zápas za Getafe a teď to vypadá, že jej čeká další pauza. Pohled na svíjejícího se hráče totiž nevěstil nic dobrého.

Podle dostupných informací jde o problém s kolenem nebo holenní kostí.

Atlético bere jen bod

Atlético doma v lize ztratilo podruhé v ročníku a stejně jako ve středečním zápase Ligy mistrů s Portem neskórovalo. V největší šanci trefil Llorente tyč. Závěrečný nápor navíc favoritovi zkomplikovalo vyloučení Joaa Felixe, který viděl v 79. minutě dvě žluté karty v rozmezí několika vteřin.

Na první místo neúplné tabulky se tak dostane případný vítěz nedělního duelu Valencie - Real Madrid. Šanci má i San Sebastian, který hostí Sevillu.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:
Vallecano - Getafe 3:0 (9. Trejo z pen., 78. Ciss, 82. Falcao),
Atlético Madrid - Bilbao 0:0
Elche - Levante 1:1 (33. L. Pérez - 55. Morales),
Alavés - Pamplona 0:2 (22. R. García, 29. Torres z pen.)

Reklama

Související témata: