Hlavní obsah

Španělský soud dal UEFA pět dnů na zrušení sankcí pro zbylé superligové kluby

Madrid

Španělský soud dal evropské fotbalové unii UEFA pět dnů na zrušení sankcí pro zbylé superligové kluby Real Madrid, Barcelonu a Juventus Turín. Pokud to UEFA v daném termínu oficiálně neoznámí na svém webu, bude čelit obvinění za nedodržení soudního rozhodnutí. Uvedl to španělský sportovní deník Marca.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Eden Hazard z Realu Madrid v zápase proti Valencii. Ilustrační foto.

Článek

Obchodní soud v Madridu v červenci nařídil UEFA zrušit všechny sankce uvalené na Real, Barcelonu a Juventus kvůli založení nezávislé superligy. Dále soud oznámil, že UEFA nesmí nutit organizátory formálně rozpustit superligu, a zakázal unii udělit klubům pokutu ve výši 100 milionů eur (2,5 miliardy korun).

Založení superligy vyhlásilo dvanáct elitních evropských týmů v dubnu, projekt ale kvůli obrovské vlně odporu většiny fotbalové veřejnosti nevydržel ani 48 hodin. Od projektu se odvrátila devítka Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, AC Milán, Inter Milan a Atlético Madrid.

Trio Barcelona, Real Madrid a Juventus se ale od superligy distancovat odmítlo. UEFA s nimi vedla disciplinární řízení, které začátkem června pozastavila.

Reklama

Související témata: