Hlavní obsah

Další ponížení Barcelony. A vy myslíte, že můžeme hrát tiki-taki? komolil zdeptaný kouč

Čekal se úpadek, ale i tak je těžké si na něj zvyknout. Fotbalová Barcelona po odchodu Lionela Messiho odehrála další zápas, kterým jen potvrdila, že zlaté časy jsou momentálně na hony vzdálené. Už domácí debakl s Bayernem v Lize mistrů v minulém týdnu ukázal Barce, kam momentálně patří. A v lize si chuť rozhodně nespravila.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Zamyšelný kouč Barcelony Ronald Koeman během zápasu s Granadou.

Článek

V pondělní dohrávce pátého kola La Ligy zachraňovala doma proti outsiderovi z Granady alespoň bod až v poslední minutě, kdy uruguayský stoper Ronald Araújo hlavou srovnal.

To ale bylo jen chabou náplastí na další bolavé rány Katalánců. Fanoušci zažívají muka jak při pohledu na výsledky, tak na předváděnou hru svého týmu. Pod palbou je pochopitelně i kouč Ronald Koeman, jenž při své obraně ještě ke všemu zkomolil vžitý název pro ikonický herní styl Barcelony.

„Když se podíváte na naši dnešní soupisku, myslíte, že si, že můžeme hrát tiki-taki (místo tiki-taka, pozn aut.)?" bránil se položenou otázkou svoji herní strategii.

Pro příznivce klubu z Camp Nou bylo také těžké skousnout přeskupení řad v závěru utkání, kdy se vpředu pohyboval po boku Luuka de Jonga střídající stoper Gerard Piqué.

„Hráli jsme stylem Barca, ale nemám tolik rychlosti po stranách. Coutinho si často sbíhá do středu hřiště a Demir se k postranní čáře tolik nedostává. Až se vrátí Ansu Fati a Dembelé, budeme jiným týmem. Ale nejsou ještě fit, tak musíme hledat alternativy," vysvětloval Koeman.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Barcelonský Ronald Araujo slaví poté, co vstřelil gól do sítě Granady v utkání španělské ligy.

A neodpustil si také kritiku na adresu soupeře. Stěžoval si na zdržování hráčů Granady, kteří se zásluhou Portugalce Domingose Duarteho dostali do vedení už po 86 sekundách hry.

„Od druhé minuty už zdržovali. Tolik času se promrhalo hloupostmi. Zraněními, která nakonec žádnými zraněními nebyla. Rozhodčí také nemusel čekat až do 88. minuty, než dal jejich brankáři žlutou kartu," láteřil Koeman.

Rázně také odpálkoval další dotazy ohledně vratkosti jeho pozice na lavičce klubu. „Už se nehodlám dál bavit o mojí budoucnosti v klubu," odsekl.

Barcelona alespoň drží v lize neporazitelnost, s osmi body jí patří momentálně sedmá příčka s pětibodovou ztrátou na vedoucí Real Madrid.

Reklama