Hlavní obsah

Prezident Barcelony: Doufal jsem v Messiho nabídku, že bude hrát zdarma

Aktualizováno

Prezident finančně zdecimované a výsledkově trápící se Barcelony Joan Laporta promluvil pro španělský rozhlas o financích, Neymarovi, trenérovi Koemanovi a zejména pak o pozadí letního jednání z Lionelem Messim, který jak známo odešel do Paříže. Devětapadesátiletý právník přiznal, že během předsezonního vyjednávání s tehdejším argentinským kapitánem doufal v to, že Messi vědom si finanční situace katalánského velkoklubu, nabídne vedení své fotbalové služby zcela zdarma.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Lionel Messi v dobré náladě při rozcvičce před zápasem Ligy mistrů s Manchesterem City. Archivní foto

Článek

Laporta dle svých slov doufal, že místo přesunu do PSG dá čtyřiatřicetiletý kapitán Katalánců přednost setrvání v klubu.

Messimu kontrakt na Camp Nou vypršel na konci června. Rozběhla se jednání a podle španělského deníku Marca to dlouhou dobu vypadalo, že Argentinec navzdory špatné finanční kondici zůstane v klubu, v němž strávil celou dosavadní kariéru. Opak byl pravdou a soužící Barcelona se z odchodu dlouholeté opory ještě nevzpamatovala.

„Mám ho moc rád na to, abych se na něho zlobil," řekl Laporta v rozhovoru s rozhlasovou stanicí RAC1. „Přijde ale chvíle, kdy vidíte, že věci se prostě nemůžou stát tak, jak chcete. V tu dobu přišlo na obou stranách zklamání," okomentoval prezident konec jedné velké éry.

„Byl na něj tlak i kvůli nabídce, kterou dostal od PSG. Věděli jsme, že nabídka je velká," poodhalil Laporta pozadí jednoho z největších přesunů v dějinách světového fotbalu.

„Věděli jsme, že bychom mu to kompenzovali, až se dostaneme z finančních potíží. Doufal jsem, že nabídne, že bude hrát zdarma. Ale nemůžete čekat, že hráč jeho úrovně něco takového udělá," dodal Laporta.

Reklama

Související témata: