Hlavní obsah

Kanonýr Costa za Brazílii hrát nebude, rozhodl se pro Španělsko

Madrid

Útočník Diego Costa z Atlétika Madrid rodnou Brazílii reprezentovat nebude, rozhodl se hrát za Španělsko. Momentálně nejlepší střelec španělské fotbalové ligy o tom informoval zástupce brazilského svazu.

Foto: Juan Medina, Reuters

Útočník Diego Costa z Atlétika Madrid dává gól v ligovém utkání proti Betisu.

Článek

"Poslal dopis generálnímu sekretáři Júliu Césarovi Avelladovi. Pokud ho trenér Vicente del Bosque nominuje, může Diego Costa nastoupit za Španělsko," citovala prohlášení španělského svazu agentura Reuters.

Pětadvacetiletý Costa už sice za Brazílii v březnu odehrál pár minut, šlo však o přípravu. Proto dostal od FIFA v září možnost změnit reprezentaci. Španělské občanství obdržel letos v létě.

V Brazílii vyvolalo Costovo rozhodnutí nepřátelské reakce. Prezident svazu José Maria Marin dokonce prohlásil, že udělá všechno pro to, aby útočník nemohl za Španělsko hrát. "Ještě jsme neskončili, Brazílie bude bojovat až do úplného konce," prohlásil.

Servítky si nebral ani reprezentační trenér Luiz Felipe Scolari. "Brazilec, který odmítne dres národního týmu a možnost hrát mistrovství světa doma, je automaticky nevítaný," řekl. "Opovrhl snem miliónů Brazilců, kteří touží hrát za reprezentaci," dodal kouč, který původně nominoval Costu na dva nadcházející přípravné zápasy.

Ve Španělsku hraje Costa od roku 2007, kdy přišel do Atlétika z Bragy. Poté nastupoval za Celtu Vigo, Albacete a Valladolid, ze kterého se do Madridu vrátil v roce 2010. V tomto ročníku nastřílel v dosavadních deseti zápasech za Atlético jedenáct branek.

Reklama

Související témata: