Hlavní obsah

Real Betis - Barcelona 1:4Barcelona navýšila náskok na Atlético, ale znovu ztratila Messiho

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony ve španělské lize vyhráli na hřišti posledního Betisu Sevilla 4:1 a vedou tabulku už o tři body před Atlétikem Madrid. Již v prvním poločase si však obnovil zranění stehenního svalu Lionel Messi a katalánský velkoklub musel od 21. minuty hrát bez své největší hvězdy.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Pedro (vpředu) z Barcelony slaví gól na hřišti Betisu Sevilla.

Článek

Přesto šli hosté krátce po půlhodině do dvougólového vedení, když se během dvou minut trefili Neymar a Pedro Rodríguez. Ve druhém poločase pak navýšil vedení Barcy dvěma brankami Cesc Fábregas, domácí dokázali v závěru jen snížit. Jorge Molina z pokutového kopu potrestal faul Daniho Alvése. Betis prohrál poosmé v sezóně a s devíti body je stále poslední.

Atlético pouze remizovalo na hřišti Villarrealu 1:1 a podruhé v sezóně ztratilo body. Vůbec první nerozhodný výsledek madridského celku v tomto ligovém ročníku zařídily na obou stranách vlastní branky. Už ve druhé minutě srazil míč po centru Juanfrana za svého brankáře Mario Gaspar. Právě Juanfran si ale deset minut před koncem po pasu Francouze Jérémyho Perbeta počínal podobným způsobem, a nechtěně tak pomohl Villarrealu k bodovému zisku.

Villarreal je s 24 body čtvrtý, na třetí Real Madrid ztrácí sedm bodů.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo:
Espaňol Barcelona - FC Sevilla 1:3 (23. García - 3. Fazio, 10. Vitolo, 58. Bacca)
Valencie - Valladolid 2:2 (29. Pabón, 75. Feghouli - 9. Guerra, 50. García)
Villarreal - Atlético Madrid 1:1 (79. Juanfran vlastní - 2. Mario vlastní)
Betis Sevilla - FC Barcelona 1:4 (90.+2 Molina z pen. - 63. a 79. Fábregas, 35. Neymar, 37. Pedro)

Reklama

Související témata: