Hlavní obsah

Kouč Ancelotti chce od držitele Zlatého míče Ronalda ještě víc. I gólů

Madrid/Praha

Dva Zlaté míče už má, kouč Realu Madrid Carlo Ancelotti je však přesvědčen, že portugalská hvězda Bílého baletu Ronaldo může získat klidně i další. A třeba už ten za rok 2014. „Chci a budu od něho chtít stále víc. I vstřelených gólů, i když nebude snadné, aby Cristiano překonal loňské maximum, kdy dal 69 branek,“ nechal se slyšet italský trenér ve službách Realu.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo se raduje z gólu.

Článek

Samotný Ronaldo o gólech a překonávání střeleckých rekordů nemluví... A nic na tom nemění ani fakt, že ve středeční odvetě Královského poháru na hřišti Osasuny otevřel střelou z trestného kopu za vydatného přispění domácího brankáře Fernandéze skóre a zaznamenal už třicátý gól v této sezóně v dresu Realu. Pomohl tak Bílému baletu k výhře 2:0 a postupu.

Čerstvý držitel Zlatého míče má jiné cíle. S Realem i s portugalskou reprezentací.

Dva Ronaldovy cíle

„Měli jsme enormní touhu se na světový šampionát probojovat, což se nakonec povedlo, i když kvalifikace a hlavně pak následná baráž se Švédskem byla obrovsky těžká. Na mistrovství světa jsme se ale dostali a to je pro nás úplně jiná výzva," rozpovídal se Ronaldo o vrcholu fotbalového roku v červnu a červenci.

„Už proto, že se hraje v Brazílii, jsme se chtěli na šampionát probojovat. Vždyť se koná v zemi, kde je fotbal vším. Budeme to mít samozřejmě s portugalskou reprezentací těžké, ale naší prioritou bude postup ze skupiny. Pak se uvidí."

Ronaldo by pochopitelně chtěl sbírat vavříny a trofeje i s Realem. Ve Španělsku a na evropské scéně zrovna tak. Zvláště, když se v loňském roce musel spokojit jen s jednou jedinou trofejí.

Prioritou je pochopitelně Liga mistrů. Real v ní sice startuje pravidelně, ale od roku 2002 ji nevyhrál. „Pochopitelně že to vytváří tlak na nás všechny, zároveň to poskytuje i velké vzrušení.  Důležité je, že každý rok o trofej bojujeme, jenže vyhrát ji chtějí všechna mužstva. My mezi nimi... Uvidíme, jestli budeme mít letos dost štěstí, abychom Champions League vyhráli podesáté v historii," přemítal čerstvý držitel Zlatého míče Ronaldo.

Profesionalita trenéra překvapila

Jeho kouč Carlo Ancelotti věří, že právě s Ronaldem by se to mohlo Bílému baletu podařit.

„Nikdy jsem o jeho fotbalovém umění a střeleckých schopnostech nepochyboval, přesto mě překvapil. Naprostou profesionalitou na hřišti i mimo něj. Slouží za příklad pro všechny mladé hráče. I třeba vystupováním na hřišti a postoji k rozhodčím," připomínal Ancelotti přednosti osmadvacetileté portugalské hvězdy.

„Fotbal potřebuje takové hráče jako jsou Ronaldo, Messi, Ribéry, Thiago Silva nebo Pirlo. Potřebuje je k zlepšení svého obrazu. Čím lepší a větší budou, tím lepší bude i image fotbalu," míní trenér madridského Realu.

Reklama

Související témata: