Hlavní obsah

Barcelona - Valencia 2:3Barcelona v divokém utkání nestačila na Valencii a může přijít o vedení v lize

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony nestačili v utkání 22. kola La Ligy na Nou Campu na Valencii, která zdolala úřadující šampióny 3:2. Vítězný gól hostujícího celku vstřelil Alcácer. Katalánský klub, který dohrával zápas v deseti mužích, může v neděli přijít o vedoucí pozici, pokud Atlético ukořistí ze zápasu se San Sebastianem alespoň bod. Barcelona prohrála podruhé v sezóně.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zasmušilý útočník Barcelony Lionel Messi.

Článek

Barcelona se v utkání, které na Nou Campu zahájila minuta ticha za zesnulého kouče španělských mistrů Evropy z roku 2008 Luise Aragonése, dostala brzy do vedení. Už v sedmé minutě zakončil překvapivým obloučkem z úhlu Alexis Sánchez a přidal třináctý ligový gól v sezóně.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Valencie však góly Daniela Pareja těsně před přestávkou a Pabla Daniela Piattiho těsně po ní skóre otočila. V 54. minutě Barcelona zahrávala kontroverzní penaltu po ruce Ricarda Costy, kterého míč zasáhl jen do ramene, a Lionel Messi svým prvním gólem v La Lize od konce září vyrovnal.

Netopýři nicméně díky zásahu Paca Alcácera v 59. minutě znovu získali vedení. Barcelona, kterou na posledních 12 minut oslabil po druhé žluté kartě Jordi Alba, už vyrovnat nestačila.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:
FC Barcelona - Valencie 2:3 (7. Sánchez, 53. Messi z pen. - 44. Parejo, 48. Piatti, 59. Alcácer),
Levante - Vallecano 0:0,
Getafe - Valladolid 0:0.

Reklama

Související témata: