Hlavní obsah

Real: Nejprve rozlícení nad trestem pro Ronalda, pak sladká satisfakce po výhře nad Atlétikem

Pro madridský Real sladká satisfakce. Ve středečním odpoledni ho rozlítil trest pro Cristiana Ronalda, který dostal za vyloučení v nedělním ligovém duelu v Bilbau distanc na tři zápasy, večer pak v prvním semifinále španělského Královského poháru ale smetl na San Bernabéu lídra ligy Atlético Madrid 3:0. I s hvězdným Portugalcem v sestavě, protože vynesený trest se nevztahuje na pohárová utkání, takže Ronaldo v madridském derby nastoupit mohl.

Foto: Juan Medina, Reuters

Stoper Pepe (nahoře) z Realu Madrid oslavuje druhý gól svého celku v prvním semifinále Španělského poháru proti Atlétiku Madrid.

Článek

Ani hladká výhra nad městským rivalem, který se o víkendu prodral na vedoucí příčku ligové tabulky a k prvnímu pohárovému zápasu nastupoval jako favorit, nemohla zakrýt rozladění, jež italský kouč Bílého baletu Carlo Ancelotti cítí.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Absence Ronalda v následujících třech ligových duelech je pro něho hodně mrzutá. „Kdo by nebyl?! Vždyť není normální, aby dostal takový trest za to, co udělal," neskrýval kouč Realu své rozladění.

Jistá pozitiva se ale hledat snažil. Vítězství nad Atlétikem, které Real porazil jak v lize, tak i v loňském finále Královského poháru, k nim pochopitelně patřilo.

„Dobrý výsledek, ale musíme být opatrní, protože nás příští týden čeká ještě odveta," připomínal Ancelotti po tříbrankovém vítězství, k němuž jeho týmu dopomohli vlastními góly Insúa a Miranda. „A v odvetě udělá soupeř všechno, aby výsledek otočil.

„To tedy uděláme. A máme na to celých devadesát minut," reagoval argentinský kouč Atlétika Diego Simeone. „Real měl štěstí, protože my mu dvěma góly pomohli, čímž nijak nesnižuji, že hrál velice dobře. My si naproti tomu přes veškeré úsilí nedokázali připravovat šance, i když možnost snížit výsledek se nám také nabídla."

Ještě jedno pozitivum ale Ancelotti na pohárovém duelu s Atlétikem našel. Velšský legionář Gareth Bale, který po zranění v zápase s Granadou absentuje v sestavě Realu od 25. ledna, se dál šetřil, aby mohl na ligové scéně distancovaného Ronalda nahradit.

„Ronalda jsem měl k dispozici, takže jsem rozhodl, aby Bale dál odpočíval, i když je na tom už dobře. Z jeho výpadu v tréninku obavy nemám, v sobotu proti Villarrealu nastoupí," potvrdil Ancelotti.

Reklama

Související témata: