Hlavní obsah

Barcelona naštvala Real i Arsenal. Uloupila si chorvatského talentovaného mladíka pro sebe

Zájem byl veliký a všechny nakonec trumfla Barcelona, která vyhrála souboj o angažování sedmnáctiletého talentu z chorvatského Dinama Záhřeb Alena Haliloviče. O jeho služby přitom velmi stály mimo jiné také kluby jako Arsenal, Tottenham či úhlavní rival Real Madrid.

Foto: Sport.cz

Alen Halilovič (vlevo) ještě v dresu Dinama Záhřeb.

Článek

Barcelona podle španělského listu Marca podepsala s nadějným fotbalistou pětiletý kontrakt. Záhřebu zaplatí přes 200 miliónů korun s tím, že jakmile se Halilovič probojuje do A týmu katalánského velkoklubu, vyplatí v přepočtu dalších zhruba 125 miliónů korun.

Sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta spolu s dalším členem vedení Raulem Sanllehim ještě ve středu pozorovali vyhlédnutou posilu v duelu proti Rijece v chorvatské lize a rozhodně neodjížděli zklamaní. Halilovič vstřelil hned dva parádní góly.

Dinamo, děkuji za všechno

Sanllehi spolu se sportovním ředitelem Dinama Zoranem Mamičem následně podle listu podepsali kontrakt v hotelu Sheraton.

„Děkuji ti za všechno, Dinamo Záhřeb! Můj první klube a největší lásko! Teď už je čas přesunout se do Barcelony," napsal Halilovič na svůj účet na instagramu.

„Na filozofii hry a nároky klubu, jakým je Barcelona, se určitě adaptuje. Brzy se jistě probojuje do prvního mužstva," předpovídá hvězdnou budoucnost svému krajanovi bývalý chorvatský fotbalista a trenér Sergio Krešič, jenž koučoval ve Španělsku hned několik týmů.

Halilovič se stal druhým nejmladším hráčem v Lize mistrů (po Nigerijci Celestinu Babayarovi), když v říjnu 2012 nastoupil coby náhradník proti Paris St. Germain.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články