Hlavní obsah

Třaskavé El Clásico, Messiho Barca musí dohánět Ronaldův Real Madrid

Madrid

Konfrontace dvou nejlepších fotbalistů planety, ale také tradiční bitva dvou největších španělských klubů o mistrovský titul. Večerní El Clásico tradičně poutá pozornost celého světa. Vedoucí Real Madrid hostí Barcelonu, která na něj ztrácí čtyři body. Zápas se hraje od 21:00, přímý přenos vysílá Sport1, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo má formu...

Článek

Kardinální otázka se znovu vrací. Je lepší Cristiano Ronaldo, nebo Lionel Messi? Statistiky portugalské hvězdy jsou letos impozantní. Ronaldo v aktuální sezoně sehrál 37 zápasů a vstřelil v nich 41 branek. V lize je jeho bilance také obdivuhodná: 24 duelů - 25 gólů .

„Je famózní, ale v našem týmu hraje přece jen někdo, kdo ho převyšuje. Je jím Lionel Messi," rýpl si barcelonský obránce Jordi Alba .

Jenže argentinský kouzelník nastřílel v tomto ročníku o deset branek méně. Před týdnem se však na nejslavnější zápas planety výborně naladil - při vítězství 7:0 nad Pamplona se zaskvěl hattrickem.

Oba soupeři si to 16. dubna rozdají ve finále Španělského pohá-ru. Vyloučen není ani jejich vzájemný duel v semifinále či finále Lize mistrů. Na podzim vyhrála Barca na Nou Campu 2:1, od té doby lídr tabulky drží sérii osmnácti zápasů bez porážky.

Bitva o titul až do konce

„Jsme v dobré formě a těšíme se. Abyste zdolali Barcelonu, potřebujete stoprocentní výkon. Bude to otevřený duel a nemyslím si, že se v něm rozhodne o titulu, protože je tu ještě Atlético. Podle mě mistra určí až poslední kolo," tuší Carlo Ancelotti, trenér Bílého baletu.

Druhé Atlético má o bod víc než Barca. „Půjde o důležitý souboj z hlediska tabulky, rivality a všeho, co k němu patří. Musíme odehrát perfektní zápas, abychom mohli Real zdolat. Jsme toho schopni, o tom není pochyb," ujišťuje barcelonský záložník Andrés Iniesta.

„Jsme ovšem v náročné situaci. Remíza pro nás nic neřeší, potřebujeme zvítězit. Real je navíc v úžasné formě. Nastoupí s vědomím, že i v případě prohry zůstane nadále v čele tabulky," dodává Jordi Alba.

Barcelona už není favorotem

„Narazíme na přímého konkurenta v boji o titul. Jiný cíl, než zisk tří bodů, nemáme. Barcelona má skvělé hráče. My se však soustředíme jen na sebe, na naši hru, která má v současnosti ty nejlepší parametry," prohlásil sebevědomě útočník Gareth Bale.

Role favorita se opravdu vyměnila. Zatímco v poslední době jím bývala Barcelona, tentokrát experti více věří Realu.

„Barcelona má stále velmi dobré mužstvo, ne však tak brilantní jako v minulosti. Kdybyste se mě zeptali před rokem a půl, kdo zvítězí, odpovím jednoznačně: Barcelona. Ne však nyní. Real je momentálně silnější," tvrdí třeba Mark Lawrenson, fotbalový analytik BBC.

Kdo podle vás zvítězí?
Real Madrid
57 %
Barcelona
43 %
Celkem hlasovalo 2222 čtenářů.

Reklama

Související témata: