Hlavní obsah

Mourinho se bránil, že na bezgólovou remízu hrát nechtěl, Simeone mu destrukci nevyčítal

Ani slovem se o Mourinha neotřel. Natož aby mu vyčítal defenzivní taktiku, s níž Chelsea k prvnímu semifinále Ligy mistrů vyrukovala a které se v Madridu úzkostlivě po celých devadesát minut držela. „Každý trenér vybere to, co nejlépe vyhovuje hráčům, jež má k dispozici,“ bral dokonce kouč Atlétika Diego Simeone po bezgólové remíze v ochranu Mourinha i tradiční pojetí, jež na stadiónu Vicenteho Calderóna v úterní noci zvolil.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Kouč Atlétika Madrid Diego Simeone prožívá semifinálový duel Ligy mistrů proti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Přitom jak z trenéra Atlétika, tak i z jeho svěřenců sálalo rozčarování, že defenzivní val Chelsea nepřekonali a museli se smířit s nerozhodným výsledkem.

Mourinho: Bezgólový výsledek pozitivní není

„Ale my rozhodně nešli do zápasu s tím, že bychom mysleli na bezgólovou remízu. Chtěli jsme vyhrát, a nejlépe třeba 5:0, abychom si zajistili postup do finále. Jenže každé utkání se nějakým směrem vyvíjí, a když zjistíte, kudy se ubírá, samozřejmě reagujete. Pro nás to znamenalo být opatrní, neinkasovat a snažit se čekat na příležitost, kterou si vytvoříme," namítal trenér Chelsea José Mourinho, že do Madridu rozhodně nepřijel s destruktivní taktikou.

„Bezbrankový výsledek není rozhodně ničím pozitivním pro tým, který hraje odvetu doma," připomínal, že před odvetou příští středu na Stamford Bridge jeho tým rozhodně nemá navrch. A nejen proto, že se bude muset obejít bez marodů Čecha a Terryho a distancovaných Lamparda a Mikela.

"Eto´o a Hazard by ale už snad k dispozici být měli," přemítal kouč Chelsea, jak vlastně mužstvo sestaví.

Atlético poprvé od února naprázdno

Jeho argentinský kolega na lavičce Atlétika Diego Simeone mu nic nezazlíval. „Těžký zápas, typické semifinále Ligy mistrů. Zkoušeli jsme všechno možné, hráli jsme dobře, ale gól, který jsme k vítězství potřebovali, jsme nakonec nevstřelili," glosoval partii, v níž měl jeho tým sice jasně navrch, ale vyloženou šanci si nepřipravil. Poprvé od února tak vyšel v domácím utkání naprázdno. Díky defenzívě a destrukci, kterou Chelsea praktikovala.

„Každý trenér vybere to, co nejlépe vyhovuje hráčům, jež má k dispozici. A jemu to přineslo pozitivní výsledek," nesnížil se Simeone k tomu, aby vyčítal Mourinhovi defenzivní taktiku a fotbalovou destrukci. Natož aby snad hledal omluvu v únavě a náročném programu, který musí jeho celek zvládat. Vždyť pro Atlético byl duel s Chelsea již 57. soutěžním zápasem této sezóny...

„To sice pravda je, jenže na druhou stranu jsme bojovali a bojujeme o úžasnou věc - postup do finále Ligy mistrů. To sice stojí obrovské duševní úsilí, ale současně i pomáhá," nechal se slyšet Simeone a připomněl, že i za této konstelace zůstává jeho Atlético posledním týmem, který v Lize mistrů ještě neprohrál ani jeden zápas.

Chelsea mít výhodu bude, míní naopak Simeone

Samozřejmě věří, že ani odveta příští středu na Stamford Bridge na této bilanci nic nezmění. „Jistou výhodu bude Chelsea mít, neboť hraje doma, kde se cítí lépe a víc si věří."

I hráči Atlétika jsou přesvědčeni, že v Londýně mohou uspět. „Nejsme s výsledkem spokojeni, protože jsme chtěli vyhrát. Soupeř ale zvolil vyloženě obrannou hru, neboť je přesvědčen, že na Stamford Bridge zvítězí. Jenže my si myslíme totéž," tvrdil po závěrečném hvizdu kupříkladu domácí obránce Juanfran.

„Naše mužstvo je toho schopno, i když teď jsme bezgólovou remízou obrovsky zklamaní. Cítíme po tomt utkání podivnou pachuť v ústech ," přidával se i kapitán domácí Gabi, který stejně jako Lampard a Obi Mikel dostal třetí žlutou kartu a odvetu si nezahraje.

Který z týmů postoupí do finále Ligy mistrů?
Chelsea
55,5 %
Atlético Madrid
44,5 %
Celkem hlasovalo 2393 čtenářů.

Reklama

Související témata: