Hlavní obsah

Doplatili jsme na Ligu mistrů, bědoval kouč Realu Ancelotti. V titul ale dál věří

Ještě že Bílý balet má Ronalda. V domácím duelu s Valencií zachránil Realu ve druhé minutě nastavení alespoň bod a tudíž i pokračující naději na titul. „Udržel nás ve hře,“ oddechl si kouč Carlo Ancelotti po remíze 2:2, díky níž má finalista Ligy mistrů pořád ještě šanci na primát ve španělské lize. Pochopitelně za předpokladu, že všechny tři zbývající zápasy vyhraje, zatímco městský konkurent Atlético nevytěží ze dvou zbývajících duelů víc než tři body.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti měl v neděli radost i z remízy.

Článek

Realu nahrávalo před nedělním večerním střetnutím všechno... Barcelona doma jen remizovala s Getafe, Atlético dokonce prohrálo s Levante. Kdyby Bílý balet duel s Valencií vyhrál a zvítězil i ve středeční dohrávce ve Valladolidu, bodově by se dotáhl na Atlético a k titulu by měl nepoměrně blíž.

„Příležitost jsme si nechali proklouznout mezi prsty," uvědomoval si trenér Ancelotti poté, co se jeho mužstvo muselo smířit s remízou 2:2 zachraňovanou navíc až v nastaveném čase Ronaldem.

Závěrečný program vedoucí trojky
1. Atlético (88 bodů): 11.5.: Atlético - Malaga, 18.5.: Barcelona - Atlético
2. Barcelona (85 bodů): 11.5.: Elche - Barcelona, 18.5.: Barcelona - Atlético
3. Real (83 bodů): 7.5.: Valladolid - Real, 11.5.: Vigo - Real, 18.5.: Real - Espaňol

„Myslím, že jsme zaplatili daň středečnímu semifinále Ligy mistrů v Mnichově. Byli jsme unaveni fyzicky, a proto jsme nevyhráli," zdůvodňoval rozčarování, které zažívalo spolu s ním celé San Bernabéu.

I Atlético mělo stejný problém

„Nebyl to ovšem jen náš problém, Atlético na tom bylo podobně a proto nad Levante nevyhrálo," připomínal italský kouč ve službách Realu nečekanou ztrátu největšího konkurenta v boji o titul. „Ale není to zase nic až tak výjimečného. Když hrajete uprostřed týdne semifinále Champions League, nemůžete dát hned v neděli do zápasu tolik sil a takové nasazení jako obvykle."

Real v titul pořád věří, ale také ví, že nemůže spoléhat jen sám na sebe. I kdyby tři zbývající zápasy vyhrál, nebude mu to nic platné, pokud Atlético neztratí tři body. V případě bodové rovnosti totiž ve španělské lize rozhodují o pořadí vzájemné zápasy a Bílému baletu by tudíž ani případná remíza Atlétika nebyla nic platná. Bilanci vzájemných zápasů má horší - doma s městským rivalem 0:1 prohrál, na jeho hřišti remizoval 2:2.

Ancelottiho věštba se naplňuje

„Od samého začátku soutěže jsem tvrdil, že rozhodnutí padne až v úplně posledních zápasech, což se teď potvrzuje. Všechno je a zůstane otevřené až do závěrečných ligových minut," připomínal Ancelotti své proroctví, jež se nyní naplňuje.

Real a italský kouč s ním kalkulují především s tím, že v závěrečném ligovém dějství hraje Atlético v Barceloně. Pokud by tam prohrálo a Bílý balet všechny tři zbývající duely vyhrál, poputuje titul na San Bernabéu.

Výsledky vzájemných zápasů silné trojky
Barcelona - Real 2:1 a 4:2
Real - Atlético 0:1 a 2:2
Atlético - Barcelona 0:0 a ?:?

Atlético pak bude mít příležitost k odvetě za ztracený Ligový primát v přímém souboji s Realem ve finále Ligy mistrů, které je na programu 24. května v Lisabonu.

Ve hře o titul je pochopitelně i Barcelona, jejíž naděje se už víceméně pohybují v rovině spekulací, protože je odkázaná na výsledky Atlétika a zároveň i Realu. Jestliže Atlético získá alespoň čtyři body, nepomůže Kataláncům k titulu vůbec nic, což platí i tehdy, když bude stoprocentně úspěšný Real.

V případě bodové rovnosti všech tří mužstev by o pořadí ve španělské lize rozhodla minitabulka sestavená z výsledků vzájemných utkání, která zatím mluví pro Barcelonu.

Který tým získá letos titul ve španělské La Lize?
Atlético Madrid
44,3 %
FC Barcelona
14,6 %
Real Madrid
41,1 %
Celkem hlasovalo 4140 čtenářů.

Reklama

Související témata: