Hlavní obsah

Chytat s Čechem v jednom týmu? Není to rozumné řešení, tvrdí Courtois

Londýn/Madrid

Belgický reprezentační brankář Thibaut Courtois má před sebou vidinu zářivé kariéry a tak se příliš netváří na svůj letní návrat do londýnské Chelsea. Dosavadní opora Atlétika Madrid, kde hostuje už třetí sezónu, si ani příliš nedokáže představit zdravou rivalitu s dosavadní jedničkou Blues Petrem Čechem. Courtois to řekl v rozhovoru pro BBC.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalisté Atlétika se radují z postupu do finále Ligy mistrů. Druhý zprava je rozradostněný brankář madridského týmu Thibaut Courtois.

Článek

Britské deníky vehementně spekulují o letním návratu dvaadvacetiletého brankáře a v té souvislosti připomínají, že mu o deset let starší Čech uvolní místo jedničky mezi tyčemi Chelsea.

Courtois, kterého v sobotu čeká finále Ligy mistrů proti Realu Madrid, se k celé kauze poprvé veřejně vyjádřil. A jak se zdá, jeho návrat na Stamford Bridge zase tak jistý není. „Zatím je to celé nejasné. Já i Petr chceme chytat ve všech utkáních. Nikdo z nás nebude šťastný, když nastoupí pouze v Ligovém poháru nebo FA Cupu," tvrdí belgický reprezentant.

Petr Čech už kroutí v Chelsea desátou sezónu a Courtois k němu chová velký respekt. „Skutečně k němu mám velkou úctu, vždyť je jedním z nejlepších brankářů na světě. I proto si myslím, že když budeme oba v jednom týmu, nebude to dělat dobrotu. Není to rozumné řešení," tvrdí talentovaný gólman.

Svou budoucnost by Courtois rád vyřešil co nejdříve. Možná už po finále Champions League, v červnu totiž odjíždí s belgickou reprezentací na světový šampionát do Brazílie.

„Uvidíme, jestli se příští týden setkáme se zástupci Chelsea. Řekneme si, co chtějí v Londýně a jaké požadavky mám já. Nechme se překvapit, k jakému řešení dospějeme," dodala hvězda střežící tyče čerstvého španělského mistra Atlétika Madrid.

Reklama

Související témata: