Hlavní obsah

Tanec miliard pokračuje! Kolumbijský kanonýr Rodríguez míří z Monaka do Realu

Madrid

Už je to prý definitivní! Fotbalový Real Madrid se podle španělských deníků AS a Marca domluvil s Monakem na přestupu kolumbijského záložníka Jamese Rodrígueze. Úřadující vítěz Ligy mistrů má za nejlepšího střelce letošního mistrovství světa zaplatit zhruba 80 miliónů eur (asi 2,2 miliardy korun) a podepíše s ním šestiletý kontrakt.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Kolumbijský záložník James Rodríguez slaví gól proti Japonsku na MS v Brazílii.

Článek

Třiadvacetiletý Rodríguez zazářil na světovém šampionátu v Brazílii. Trefil se ve všech pěti zápasech, s šesti góly vyhrál Zlatou kopačku a výrazně pomohl Kolumbii k prvnímu postupu do čtvrtfinále v historii. Jeho volej v utkání proti Uruguayi byl dokonce zvolen nejlepším gólem MS. Zásah upřednostnily více než čtyři milióny fanoušků na webu FIFA.com před hlavičkou Nizozemce Robina van Persieho proti Španělsku, třetí byla další Rodríguezova trefa, tentokrát po sólové akci do sítě Japonska. Po Maxi Rodríguezovi a Diego Forlánovi je třetím jihoamerickým držitelem tohoto ocenění za sebou.

A teď i čerstvou posilou Bílého baletu. V novém působiště by měl být představen nejpozději ve středu, píše AS s tím, že Rodríguez s největší pravděpodobností i v Realu oblékne dres s oblíbenou desítkou, která v madridském velkoklubu zůstala volná po loňském odchodu Mesuta Özila do londýnského Arsenalu.

Talentovaný rodák z Cúcuty přišel do Monaka loni v létě z Porta za 45 miliónů eur a jeho cena se za rok téměř zdvojnásobila. Jde o vůbec nejdražší transfer klubu ve francouzské lize a Rodríguez se zařadí mezi čtyři nejdražší fotbalisty historie: Portugalec Cristiano Ronaldo a Velšan Gareth Bale budou teď jeho spoluhráči, Uruguayce Luise Suáreze zase na začátku července koupila konkurenční Barcelona.

Pro Real půjde o druhou velkou letní posilu. Španělský velkoklub už získal německého středopolaře a mistra světa Toniho Kroose z Bayernu Mnichov, na stadión Santiaga Bernabéua údajně míří i kostarický brankář Keylor Navas z Levante. Součástí Rodríguezova přestupu do Realu měl být i brankář Diego López, ten se však postavil proti odchodu do Monaka.

Z Madridu naopak již přestoupil do Juventusu Turín útočník Álvaro Morata, spekuluje se také o odchodu záložníků Ángela di Maríi, Isca nebo Samiho Khediry.

Reklama

Související témata: