Hlavní obsah

Čtvrtý nejdražší fotbalový přestup byl zpečetěn! James je definitivně hráčem Realu

Madrid
Aktualizováno

Během jednoho roku takřka zdvojnásobil svou hodnotu a teď se těší z vysněného přestupu. Kolumbijský mladík James Rodríguez definitivně zkompletoval svůj přesun z Monaka do Realu Madrid. Podle španělského listu Marca stál třiadvacetiletý středopolař 80 miliónů eur (přes 2,2 miliardy korun). Jedná se o čtvrtý nejdražší přestup ve fotbalových dějinách - hned tři má přitom na svědomí Bílý balet.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

A teď se těšte, jako by vzkázal James Rodríguez příznivcům Realu Madrid.

Článek

Rodríguez prošel na Santiago Bernabéu lékařskou prohlídkou a podepsal lukrativní šestiletou smlouvu, která mu podle tisku vynese osm miliónů eur (220 miliónů korun). V Realu oblékne dres s oblíbenou desítkou, která zůstala volná po loňském odchodu Mesuta Özila do Arsenalu. Oficiálně bude fanouškům představen dnes večer ve 20:00 SELČ.

James byl tahounem kolumbijské reprezentace, která v Brazílii skončila ve čtvrtfinále a dosáhla nejlepšího výsledku na světovém šampionátu. Rodríguez vstřelil šest gólů, získal Zlatou kopačku a jeho volej v utkání proti Uruguayi byl dokonce zvolen nejlepším gólem MS. Nabídku na prodloužení smlouvy s Monakem ale odmítl a okamžitě vyjádřil přání přestoupit do Realu Madrid.

Vedení Monaka své hvězdě v přestupu nebránilo, s Realem se ale dlouho dohadovalo na odstupném. Nakonec se oba celky shodly na částce 80 miliónů eur (přes 2,2 miliardy korun). Když Monako před rokem Jamese kupovalo, zaplatilo Portu 45 miliónů eur.

Odejde z Realu Di María?

Kolumbijský záložník se stal čtvrtým nejdražším fotbalistou - více stáli jen jeho noví spoluhráči Cristiano Ronaldo a Gareth Bale, třetím nejdražším transferem je přesun Uruguayce Luise Suáreze z Liverpoolu do Barcelony za 75 miliónů liber (2,5 miliardy korun).

Real ve čtvrtek potvrdil příchod Němce Toniho Kroose z Bayernu Mnichov, v příštích dnech nejspíš oficiálně představí i gólmana Keylora Navase, oporu Kostariky z MS. Naopak ze Santiago Bernabéu pravděpodobně odejde Ángel di María, Argentinec má namířeno do francouzského Paris Saint-Germain.

Reklama

Související témata: