Hlavní obsah

La Liga: James Rodriguez, Suárez? To je jen začátek, chceme top 500 hráčů světa

Madrid

Špičkové kluby španělské Primera División nalákaly ty největší fotbalové hvězdy, ale chtějí ještě mnohem víc. Luis Suárez, Toni Kroos, James Rodrigues, to všechno má být podle šéfa španělské La Ligy Javiera Tebase jen začátek.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

James Rodriguez pózuje v dresu Realu Madrid.

Článek

„Nemáme v úmyslu se zastavit. Chceme, aby u nás hrálo nejlepších 500 fotbalistů světa," prohlásil sebevědomě, byť s určitou mírou nadsázky, Tebas.

La Liga v posledních dvou letních přestávkách přetáhla z konkurenční anglické Premier League dvě velké hvězdy Garetha Balea a Luise Suáreze. A i na evropské scéně, zdá se, mají španělští zástupci nad těmi ostrovními v poslední době navrch.

Ti nejlepší musí hrát u nás

„Chceme mít jistotu, že máme ty největší kluby a zároveň nejlepší hráče z celého světa v naší lize," pokračoval šéf La Ligy.

Real Madrid a Sevilla v poslední sezóně ovládly Ligy mistrů, respektive Evropskou ligu. A i přes ekonomické problémy na Pyrenejském ostrově tamní velkokluby neváhají za posily utrácet ohromné sumy.

Kromě Realu a Barcelony nešetřila třeba i Valencia, která má přitom dlouhodobé finanční problémy. To ji ale nezabránilo, aby si například koupila za 15 miliónů eur, zhruba 410 miliónu korun, z Benfiky Andreho Gomese.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články