Hlavní obsah

Barcelona - Elche 3:0Barcelona začala sezónu výhrou. Dvakrát se trefil Messi

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony vstoupili do nové sezóny španělské ligy přesvědčivým vítězstvím 3:0 nad Elche. Dvěma góly pomohl k vítězství Argentinec Lionel Messi. Katalánci přitom hráli více než polovinu zápasu bez vyloučeného Mascherana. Eibar zvládl historickou premiéru v lize a na domácím hřišti porazil San Sebastian 1:0. Vítěz minulého ročníku druhé ligy se stal 58. klubem, který kdy zasáhl do španělské nejvyšší soutěže.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Barcelonský El Haddadi oslavuje gól proti Elche na Camp Nou.

Článek

Úvod zápasu Barcelony s Elche poznamenal incident s černou kočkou, která se dostala na hrací plochu stadiónu Camp Nou a na několik minut přerušila hru. Barcelona se dlouho hledala, skóre otevřel až tři minuty před přestávkou střelou k tyči Lionel Messi. Už pětkrát v řadě se tak argentinský kanonýr prosadil v úvodním ligovém zápase sezóny.

Vzápětí však Mascherano zastavil faulem Josého Ángela, který by jinak postupoval sám na branku, dostal červenou kartu a Barca musela dohrávat v deseti. To se jí v prvním utkání sezóny nestalo již 16 let.

Přesto se po změně stran katalánský klub prosadil ještě dvakrát, když nejprve vyzrál na ofsajdovou past Munir El Haddadi a za čtvrt hodiny pak další přesnou střelou k tyči upravil na konečných 3:0 znovu Messi.

Eibar si poradil se San Sebastianem

O jedinou branku Eibaru se postaral záložník Javi Lara, který krátce před přestávkou zakroutil přímý kop z velkého úhlu tak dobře, že dostal míč odrazem od tyče do branky hostů. Největší šanci na vyrovnání spálil deset minut před koncem Carlos Vela, jenž z bezprostřední blízkosti hlavičkoval vedle.

Eibar tak poprvé v historii dokázal San Sebastian porazit. Oba týmy se v minulosti utkaly pětkrát: třikrát se radoval Real Sociedad, dvakrát skončil zápas remízou.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:
Eibar - San Sebastian 1:0 (45. Lara)
FC Barcelona - Elche 3:0 (42. a 63. Messi, 46. El Haddadi)
Vigo - Getafe 3:1 (20. Nolito, 56. Orellana, 70. Larrivey - 62. Sammir)
Levante - Villarreal 0:2 (56. Uche, 85. Čeryšev)

Reklama

Související témata: