Hlavní obsah

Barcelona nevzdává boj o titul. Ještě není ztracený, říkají Katalánci

Barcelona

Barcelona v sobotu ztratila sérii jedenácti výher v soutěžních utkáních v řadě. Fotbalisté katalánského celku ve 24. kole překvapivě prohráli s Málagou 0:1. Přesto ve španělském velkoklubu nepanují obavy z boje o titul.

Foto: Albert Gea, Reuters

Ivan Rakitič během utkání s Málagou.

Článek

Katalánci věří, že vedoucí Real Madrid ve zbytku soutěže klopýtne a dá jim šanci získat mistrovskou trofej. „Porážka bolí, ale stále věříme. Do konce sezony zbývá ještě hodně zápasů a myslím, že Madrid v některém určitě prohraje," řekl po sobotním nevydařeném utkání obránce Jordi Alba.

Barcelona nevyužila šanci aspoň na den poskočit do čela tabulky a naopak dala Realu možnost, aby se jí vzdálil na čtyři body. „Rozhodnuto není. Ten, kdo bude mít na konci ligy nejvíce bodů, vyhraje. Uvidíme, kdo to bude. Stále chybí do konce mnoho zápasů," konstatoval trenér Luis Enrique.

Katalánci podruhé v ligové sezoně utrpěli na Nou Campu ztrátu, kterou prakticky nikdo nečekal. V listopadu senzačně podlehli Celtě Vigo 0:1 a stejný výsledek překvapivě zopakovali i v sobotu. Ofenzivní hvězdy Lionel Messi, Neymar i Luis Suárez tentokrát mlčely.

„Rychle jsme prohrávali, což pro nás byla rána. Nedařily se nám finální, rozhodující přihrávky, které jsme potřebovali," hledal příčiny porážky záložník Sergio Busquets. „Bylo těžké najít v jejich obraně místo. Nebyli jsem dostatečně trpěliví a asi jsme si zasloužili prohrát," doplnil Enrique.

Katalánci ale věří, že se z prohry rychle oklepou a budou stoprocentně připraveni na úterní úvodní osmifinále Ligy mistrů na půdě Manchesteru City. "Máme před sebou jeden z největších zápasů sezony a nechceme, aby nás dnešní ztráta ovlivňovala. Porážky se nám nelíbí, ale stále jsme ve všech třech soutěžích ve hře," uvedl stoper Gerard Piqué.

„Když prohrajete, bolí to a je těžké na to zapomenout. Ale budeme se snažit být v Manchesteru tou starou dobrou Barcelonou. Nejlepší odpovědí je zvítězit v dalším zápase," dodal Enrique.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články