Hlavní obsah

Messi varuje: El Clásico rozdíly maže, Real v něm nikdy nehraje špatně

Barcelona/Praha

Už hodně dlouho nebyla Barcelona před konfrontací s madridským Realem takovým favoritem jako tentokrát. Není ani divu... Zatímco Messi a spol. našli po loňském podzimním tápání zase svou tvář a herní pohodu, jejich rival se trápí na španělské i evropské scéně. „Jenže nás čeká El Clásico a to všechny rozdíly maže. Madrid v něm nikdy nehraje špatně a je ještě nebezpečnější ve chvílích, kdy má problémy,“ varoval fanoušky před přehnaným optimismem hvězdný Lionel Messi.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Ivan Rakitič (druhý zprava) děkuje Lionelovi Messimu (vlevo) za gólovou přihrávku, střelci gratulují i Neymar (uprostřed) a Luis Suárez.

Článek

Právě on by měl představovat pro Real největší hrozbu. Ve středeční osmifinálové odvetě Ligy mistrů s Manchesterem City se sice proti Hartovi střelecky neprosadil, ale zahrál znovu skvostně.

El Clásico mezi Barcelonou a realem začíná ve 21.00, přímý přenos vysílá Sport1. On-line reportáž sledujte na Sport.cz.

I Guardiola si zakryl ústa

Však také když přihrál Rakitičovi na jediný gól zápas, někdejší barcelonský kouč Pep Guardiola na tribuně povstal a svetrem si zakryl ústa, aby nebylo slyšet obdivný výkřik, který hvězdnému Argentinci adresoval.

„Sledovat ho, to je skutečně luxusní podívaná," poznamenal v rozhovoru pro Catalunya Radio.

„To já křičel, že jsem skoro přišel o hlas," legendární bulharský kanonýr Christo Stoičkov. který také po dva roky dres Barcelony oblékal. Podle něho není vůbec sporu o tom, kdo je nejlepším fotbalistou planety. A nic na tom nemění, že Zlatý míč je momentálně v držení Cristiana Ronalda z Realu.

„Jsem náramně zvědav, jak si Real poradí s útočnou formací Messi, Neymar, Suárez. Pokud zahrají jako proti Manchesteru City, bude soupeř trpět," nechal se slyšet Stoičkov.

„Vítězství nad Manchesterem City nám dodalo síly i sebevědomí, přesto je hodně riskantní mluvit o tom, že jsme favoritem. Hrajeme sice doma a na podporu fanoušků spoléháme, ale tato výhoda El Clásico nerozhoduje. Musíme zahrát tak jako proti anglickému šampiónovi a pak můžeme na výhru pomýšlet," připomínal trenér Barcelony Luis Enrique, jehož tým vyhrál z osmnácti posledních zápasů sedmnáct a vede ligu s jednobodovým náskokem před Realem.

Když vyhrají, mají titul jistý

„Když ho porazí, má titul jistý. V posledních deseti kolech už si primát pohlídá," věští Sotičkov.

„Pokud získáme tři body, bude to pro nás znamenat opravdu hodně. Náskok na cestě za titulem bude skutečně dostatečný," přitakává před zápasem obránce Katalánců Gerard Piqué.

„Ale pozor, je to skvělý tým s velkými hráči, takže na El Clásico je třeba se připravovat několik dnů předem. A my to udělali, protože jde o jeden z nejspecifičtějších a nejsledovanější zápasů v roce. Duely mezi námi a Realem obvykle rozhodují o titulu," dodal Piqué pro klubové stránky Barcelony.

Reklama

Související témata: