Hlavní obsah

Zaplatí Ancelotti za nezdary hlavou? Zůstat bez jediné trofeje, to se v Realu neodpouští

Madrid/Praha

Mohli ještě ztracenou sezónu zachránit. To kdyby Juventus v semifinálové odvetě udolali, do berlínského finále postoupili a jako první tým v novodobé historii Champions League nejcennější evropskou klubovou trofej obhájili. Teď už jsou to ovšem jen kdyby... Místo úvah o finálovém El Clásicu s Barcelonou medituje trenér Carlo Ancelotti nad svou budoucností v Realu Madrid. Logicky, protože skončit sezónu bez jediné trofeje, to se na San Bernabeu neodpouští. „Máme před sebou dva zápasy a 15 dnů na práci. Pak se můžeme s vedením bavit,“ odmítl italský kouč bezprostředně po vyřazení dělat jakékoli závěry.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Italský trenér španělského Realu Madrid Carlo Ancelotti

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Juventusu slaví postup do finále Ligy mistrů

Z Královského poháru vypadli, ve španělské lize fotbalisté Bílého baletu na titul jen těžko ještě dosáhnou, když ztrácí dvě kola před koncem na suverénní Barcelonu čtyři body, z Ligy mistrů se rovněž poroučeli. Nezdar na druhou!

Přitom semifinálový los Realu přál, neboť mu přihrál do cesty za obhajobou nejpřijatelnějšího soupeře. Turínský Juventus, pro něhož byl už postup mezi čtyři poslední týmy úspěchem.

Smůla, mínil trenér a do kritiky se nepustil

„Byl to náš nejlepší výkon, dali jsme do odvety vše, co je v našich silách. I spoustu šancí jsme si vytvořili, ale druhý gól jsme nepřidali, protože nám prostě chybělo štěstí. O postup jsme nepřišli doma, ale už v prvním zápase v Miláně," odmítl Ancelotti kritizovat své svěřence po remíze 1:1 v odvetě na San Bernabeu.

Ani Gareth Bale, jenž podal před týdnem v Turíně prachbídný výkon a tentokrát zahodil neskutečné množství vyložených šancí, se terčem Ancelottiho hněvu nestal.

„Hrál lépe než v prvním zápase, pracoval tvrdě, stejně jako celý můj tým. Ale prostě to nestačilo," pravil poté, co se před Realem rozplynula možnost dostat se do finále a ucházet se o obhajobu trofeje, což se od roku 1990 nikomu nepovedlo.

Marcelova obhajoba kouče i Ronalda

Teď aby Ancelotti čekal, zda klubové vedení nezdary překousne a on na lavičce Realu zůstane.

„O dvě trofeje jsme už v této sezóně přišli, ale myslím, že Ancelotti zůstane. Je to skvělý trenér," postavil se na oficiálních klubových stránkách na obranu italského kouče brazilský legionář Marcelo. Zároveň hájil i Ronalda, jemuž fanoušci zazlívají, že dal v odvetě jen jeden gól a svému mužstvu postup do finále nevystřílel.

„Všichni jsou zvyklí, že dá tři čtyři góly za zápas, a jakmile skóruje jen jednou, hned mluví o poklesu Ronaldovy formy. Přitom on je jako stroj, pracuje velice tvrdě a mužstvu pomáhá. Proto je nespravedlivé mluvit o tom, že je z formy," nechal se slyšet Marcelo, který se podobně jako ostatní hráči upíná k závěru španělské ligy.

Vrátíme se silnější, slíbili hráči

„Real vždy bojuje až do konce. Dosáhnout na titul je velmi obtížné, ale nikoli nemožné. Pokusíme se vyhrát dva poslední zápasy a uvidíme, co se stane," chytal se brazilský obránce Marcelo teoretické naděje.

„I kdyby se to nepovedlo, porážky a chyby by nám měly pomoci se zlepšit. Pokud se chcete vrátit, musíte se z nich poučit. A my se chceme vrátit," přidával se Sergio Ramos.

„A vrátíme se silnější," ujisťoval Dani Carvajal.

Otázkou teď je, zda s Ancelottim či bez něho. „Máme před sebou dva zápasy a 15 dnů na práci. Pak se můžeme s vedením bavit," odmítl italský kouč v rozhovoru pro Sky Sports dělat bezprostředně po vyřazení jakékoli závěry.

Skončí trenér Carlo Ancelotti po sezóně na lavičce Realu Madrid?
Ano
60 %
Ne
40 %
Celkem hlasovalo 4215 čtenářů.

Reklama

Související témata: