Hlavní obsah

Jak můžeme vědět, jestli jsou Messi, Suárez a Neymar kamarádi? rozčiloval se Ronaldo

Řím

Portugalská fotbalová hvězda Cristiano Ronaldo nemá rád otázky na výkony Lionela Messiho. To je fakt. A když se ho jeden z novnářů zeptal na přátelský vztah mezi slavným Argentincem, Luisem Suárezem a Neymarem, byl oheň na střeše. Ronaldo při své odpovědi vysvětlil, že sám mimo hřiště preferuje chladnější přístup ke spoluhráčům, čímž ale možná urazil i některého ze svých bývalých či současných parťáků.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Cristino Ronaldo na tiskové konferenci před zápasem s AS Řím, kterou opustil předčasně.

Článek
Fotogalerie

Všechno způsobilo úterní vyjádření trenéra Barcelony Luise Enriqueho. Ten poukázal na vstřícný vztah mezi třemi hvězdami svého týmu. Messi, Suárez a Neymar se společně například rozcvičují, čímž i výrazně usnadňují práci fotografům toužících mít všechny hlavní tváře katalánského celku na jedné fotografii.

„Ideální je situace, když jsou hráči zároveň i přáteli," prohlásil bývalý spoluhráč Milana Luhového z Gijónu Enrique s tím, že přátelství mezi útočnými hroty je na první pohled patrné. „Můžete to vidět ze způsobu, jakým Messi, Suárez a Neymar oslavují góly, jak si to spolu užívají. Hodně vtipkují. Jejich přátelství je pro nás přínosem," dodal pětačtyřicetiletý Španěl.

S Giggsem a Scholesem jsme se nebavili

Jeden z novinářů v Římě si před dnešním zápasem Ligy mistrů mezi AS a madridským Realem dovolil Ronalda na vztah tří hvězd Barcy zeptat. „Jak můžeme vědět, že jejich vztah je takový? Jenom kvůli tomu, že to tak někdo napíše (do článku)?" položil Portugalec řečnickou otázku.

A vzápětí vysvětlil svůj náhled na vztahy v týmu. „Když jsem byl v Manchesteru United, mimo hřiště jsem s (Ryanem) Giggsem, (Paulem) Scholesem a (Rio) Ferdinandem kromě zdvořilostních frází ‚dobré ráno' vůbec nemluvil. A přesto jsme vyhráli Ligu mistrů," vysvětloval Ronaldo. „Mluvili jsme na hřišti, a to bylo důležité," dodal.

Podobně se nyní chová ke svým spoluhráčům v Bílém baletu. „Záleží snad na tom, že společně nevečeříme s (Karimem) Benzemou nebo (Garethem) Balem u mě v domě? To přece není důležité," vysvětloval, že si od svých spoluhráčů rád udržuje určitý odstup.

„Víte, tyhle věci - společné jídlo (se spoluhráči), vzájemné objetí a polibky (po vstřelených gólech). To pro mě nic neznamená," dodal Ronaldo.

Ronalda naštvala ještě jedna otázka

Portugalská hvězda nakonec nezůstala ani do konce tiskové konference. Nadzvedl ho další dotaz žurnalisty ohledně jeho série čtyř venkovních zápasů, v nichž se Ronaldo neradoval z gólu. Během otázky nervózně cukal rameny a pak odpověděl. „Řekněte mi jméno jediného hráče, který dal od té doby, co jsem ve Španělsku, venku víc gólů než já? Nemůžete. Žádný takový není," řekl v portugalštině. A aniž by počkal na překlad do italštiny, rázně se zvedl a odešel.

Reklama

Související témata: