Hlavní obsah

Villarreal - Getafe 2:0Villarreal porazil Getafe a pojistil si čtvrté místo

Aktualizováno

Soupeř fotbalové Sparty ve čtvrtfinále Evropské ligy Villarreal zvítězil v 32. kole španělské ligy nad Getafe 2:0 a pojistil si čtvrté místo v tabulce. Góly dali Denis Suárez a střídající Cédric Bakambu, jenž se dvakrát prosadil ve čtvrtek v prvním utkání se Spartou (2:1).

Foto: Heino Kalis, Reuters

Fotbalisté Villarrealu slaví gól - ilustrační foto.

Článek

Villarreal proti Getafe nastoupil se čtyřmi změnami v základní sestavě, místo útočného dua Soldado - Bakambu hráli Adrián a Baptistao. Po čtvrthodině hry se dostala Žlutá ponorka do vedení, když se po pěkné přízemní kombinaci prosadil záložník Suárez.

Definitivně výhru potvrdil pět minut před koncem Bakambu, který se prosadil po rohovém kopu a vstřelil 12. ligový gól v sezoně. Villarreal na třetí Real Madrid ztrácí 12 bodů, má ale také osmibodový náskok před Vigem.

Villarreal nastoupil v sestavě Asenjo - Gaspar, Bailly, Ruíz, Rukavina - Castillejo (85. Trigueros), Pina, Bruno, Suárez (78. Dos Santos) - Baptistao, Adrián (74. Bakambu).

Vigo bude v závěru sezóny o páté místo bojovat pravděpodobně se Sevillou a Bilbaem a dnes udělalo důležitý krok, když v Gijónu zvítězilo 1:0 a počtvrté v řadě bodovalo. Šesté Bilbao ale zaostává po stejné výhře nad Vallecanem pouze o bod. Zaváhala jen sedmá Sevilla, jež podlehla 1:2 ve Valencii a je jediným týmem z pěti elitních evropských lig, který ještě v domácí soutěži v této sezoně nezvítězil na hřišti soupeře.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo:
Sporting Gijón - Vigo 0:1 (64. Nolito)
Valencie - FC Sevilla 2:1 (41. Parejo, 90.+2 Negredo - 86. Gameiro)
Villarreal - Getafe 2:0 (15. Suárez, 85. Bakambu)
Bilbao - Vallecano 1:0 (61. Williams)

Reklama

Související témata: