Hlavní obsah

Bláznivá střela! Ve Španělsku řeší podivuhodný gól

Nejen velkokluby Barcelona, Real a Atlético Madrid či Valencia, pozornost ve Španělsku vyvolal i nevídaný gól, který padl v tamní nejvyšší soutěži žen v utkání Oiartzun - Sporting Huelva. „Je to ještě fotbal, nebo nějaké čáry?“ tážou se v nadsázce i zahraniční média, která povedený kousek zaujal.

Bláznivý gól ve španělské lize žen

 
Článek

Kdo ví, kde se inspiroval Eduard Bass, když ve své slavné knize popisoval extravagantní góly, jimiž nepřemožitelná Klabzubova jedenáctka ničila své soupeře. „Druhý gól vstřelil Pepík z křídla tak, že míč poskakoval po horní tyči a pak se falší stočil a spadl na druhém konci branky..."

I trajektorie střely ze zápasu 3. kola nejvyšší divize žen jako by popírala fyzikální zákony. Obrana Sportingu nedokázala dostat míč do bezpečí a rozběhnutá Silvia jej napálila bez přípravy z dobrých 25 metrů do břevna. Místo toho, aby balón skončil kdesi ve větvoví vzrostlých stromů za brankou, dopadl z velké výšky u druhé tyče, kde se odrazil od země a povzbuzen rotací si to namířil do sítě!

Mimořádný gól, přesto nakonec domácím hráčkám k výhře nestačil. Po změně stran vyrovnala Anita z penalty na konečných 1:1.

Reklama

Související témata: