Hlavní obsah

Messi se za novou miliardovou smlouvu okamžitě odměnil. Za pět minut zdemoloval Sevillu

Barcelona/Praha

Messi se za nový kontrakt okamžitě Barceloně odměnil. Jakmile se s klubovým vedením dohodl na smlouvě, která mu bude v příštích pěti letech garantovat roční příjem převyšující 35 miliónů liber, tedy víc než miliardu a sto miliónů korun, předvedl ve středeční noci své další galapředstavení. V ostře sledovaném šlágru španělské ligy nasázel Seville během pěti minut dva góly. „Není a nikdy nebude další fotbalista, jako je on. Lionel je prostě jedinečný,“ složil mu poklonu Andres Iniesta, který hrál za Barcelonu jubilejní sedmistý zápas.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský Lionel Messi se raduje z gólu proti Seville.

Článek

Teď už je jasné, že o prvenství ve španělské lize nejspíše rozhodne až slavné El Clásico, které je na programu 23. dubna.

„Jestli chceme titul, musíme na Santiago Bernabéu prostě vyhrát," prohlásil dvaatřicetiletý playmaker Barcelony Iniesta, jemuž při jubilejním startu v dresu Barcelony celý Nou Camp nadšeně aplaudoval.

V letošní sezóně toho moc nenahrál, nastupoval teprve k devátému zápasu, ale ukázal, jak důležitým hráčem pro mužstvo je.

„Fotbalový umělec. Génius, který i v tak drsném sportu, jakým fotbal někdy je, provádí na trávníku jemné tahy, jako malíř na plátně štětcem," velebil Iniestu kouč Barcelony Luis Enrique a pochvaloval si, že ho v důležitém závěru sezóny může využívat mnohem víc.

A nadcházející týdny budou pro Barcelonu těžké jak ve španělské lize, tak i v Lize mistrů. Teď je pro ni ovšem důležité, že odrazila atak Sevilly a může se soustředit na boj o titul s Realem.

Po osmé ligové výhře v řadě na domácím hřišti, což je mimochodem rekord v trenérské éře Enriqueho datované od léta 2014, ztrácí na Bílý balet dva body, má ovšem odehráno o jedno utkání víc.

„Byl to jeden z nejlepších prvních poločasů, jaký jsme kdy odehráli. Půlhodina snů," rozplýval se Enrique poté, co nejprve Suárez parádním gólem a poté Messi dvěma trefami zlomili během osmi minut odpor Sevilly.

Messi má mimochodem na kontě v tomto ligovém ročníku už 27 gólů, celkem už jich v soutěžních zápasech nasázel třiačtyřicet.

„Po reprezentační přestávce jsme se cítili hodně opotřebovaní, ale zapůsobilo vědomí, že právě teď přichází rozhodující část sezóny. Byl to od nás dobrý výkon. Dokázali jsme, že jsme na tom výborně," nechal se slyšet Luis Suárez.

„Výkon, který jsme předvedli, mě naplňuje optimismem, i když vím, že hranice mezi vítězstvím a nezdarem je velice tenká. Zvláště vzhledem k nabitému termínovému kalendáři, který teď máme. Ale s tím nic nenadělám, musíme se s ním vyrovnat. Teď je podstatné, že držíme Real dál pod tlakem a že se za tři týdny na Bernabéu rozhodne, kdo z nás je lepší," promlouval trenér Enrique, který po sezóně v Barceloně končí.

A pochopitelně že by chtěl končit titulem i triumfem v Lize mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články