Hlavní obsah

Real Madrid - Sevilla 4:1Real Madrid vítězí a vede španělskou ligu, v zádech má ale dál Barcelonu

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid udělali další krok k zisku titulu, v 37. kole španělské ligy porazili na svém hřišti Sevillu 4:1. Barcelona zareagovala shodným vítězstvím 4:1 v Las Palmas a zůstává se svým rivalem z hlavního města bodově nastejno. "Bílý balet" má však stále jedno utkání k dobru. Gijón i přes výhru 1:0 na půdě Eibaru sestupuje do druhé ligy.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo slaví druhý gól svého Realu Madrid v utkání španělské ligy se Sevillou.

Článek

Real otevřel skóre kuriózním způsobem. V 10. minutě byl faulován na hranici velkého vápna Asensio, než ale stačili hosté postavit zeď, kopl míč do odkryté brány stoper Nacho. Rozhodčí branku i přes mohutné protesty Andalusanů uznal.

"Bílý balet" se tak stal prvním týmem z pěti nejprestižnějších evropských soutěží, který skóroval v 62 zápasech v řadě. O třináct minut později se z dorážky prosadil Cristiano Ronaldo, pro něhož to byl jubilejní 400. gól v dresu Realu.

Krátce po poločasové pauze se připomněla gólovou akcí také Sevilla, na konci pohledné kombinace byla umístěná Jovetičova střela. Konec zápasu však opět patřil domácím - v 78. minutě se podruhé prosadil Ronaldo a chvíli po něm upravil na 4:1 Kroos. Sevilla prohrála na San Bernabéu poosmé za sebou, přesto má před posledním zápasem jistotu čtvrtého místa a předkola Ligy mistrů.

Barcelonské hvězdy úřadovaly - Neymar slavil hattrick

Barcelona rozhodla o vítězství v Las Palmas dvěma brankami v rozmezí dvou minut. V 25. minutě naservíroval Suárez míč před prázdnou bránu Neymarovi, pro něhož nebylo těžké poslat míč do sítě. O dvě minuty později si oba role vyměnili, Suárez si naběhl na Brazilcův pas za obranu a přehodil padajícího Varase.

Domácí sice v 63. minutě snížili zásluhou Pedra Bigase, konečné slovo ale měl opět Neymar, který se nejprve prosadil hlavou a v 71. minutě završil po rychlém protiútoku první venkovní hattrick v dresu katalánského velkoklubu.

Gijón porazil Eibar 1:0, jediný přesný zásah zaznamenal Burgui. Celku ze severu Španělska však tyto tři body k záchraně nepomohly. Na La Coruňu sice ztrácí před posledním utkáním tři body, vinou horších vzájemných zápasů už ale svého soupeře přeskočit nemůže. Gijón se vrací do druhé ligy po dvouletém působení v nejvyšší soutěži.

Španělská fotbalová liga - 37. kolo
Alavés - Vigo 3:1 (5. Garcia, 18. Feddal, 37. Deyverson - 78. Aspas z pen.)
Betis Sevilla - Atlético Madrid 1:1 (57. Ceballos - 66. Savič)
Bilbao - Leganés 1:1 (14. Aduriz - 61. Szymanowski)
Eibar - Gijón 0:1 (32. Burgui)
Las Palmas - FC Barcelona 1:4 (63. Bigas - 25., 67. a 71. Neymar, 27. Suárez)
Real Madrid - FC Sevilla 4:1 (23. a 78. Ronaldo, 10. Nacho, 84. Kroos - 49. Jovetič)
San Sebastian - Málaga 2:2 (31. Prieto z pen., 86. Jon - 45. Hernandez, 76. Recio)
Villarreal - La Coruňa 0:0
Espaňol Barcelona - Valencie 0:1 (75. Gayá)
Pamplona - Granada 2:1 (24. Mondragón, 75. Kodro - 41. Ramos)

Reklama

Související témata: