Hlavní obsah

Razie! Zatkli šéfa španělského fotbalu i jeho syna a další činovníky

Šéf španělského fotbalu byl zatčen. Policie si pro Ángela Maríu Villara došla do sídla tamní federace v Madridu dnes ráno. Středem zájmu nezůstal sám, sebrali i jeho syna a také viceprezidenta pro ekonomické záležitosti. Důvod? Podle španělských médií údajná korupce zřejmě i při volbě předsedy, padělání dokumentů, nekalosti směrem k pořádání mezinárodních zápasů.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Šéf španělského fotbalu María Villar na archivním snímku hovoří s novináři.

Článek

"Zákony jsou stejné pro všechny," komentoval situaci ministr školství, kultury a sportu Íñigo Méndez de Vigo.

Vyšetřovatelé zjišťují v kancelářích informace o financování svazu.

Celkem bylo zadrženo pět lidí. Vedle Villara a jeho syna také viceprezident svazu pro ekonomiku Juan Padrón a prezident a sekretář regionální federace na Tenerife.

Sedmašedesátiletý Villar byl opětovně - už poosmé - zvolen předsedou v květnu. Španělský fotbal má řídit do roku 2020. Vládne mu už téměř tři desetiletí - od roku 1988.

Je také viceprezidentem mezinárodních fotbalových organizací FIFA a UEFA. Jakožto první místopředseda byl po loňské rezignaci Michela Platiniho dočasným šéfem UEFA.

Vedení evropského fotbalu se zatím k situaci nechce vyjadřovat. "Víme o zprávách o panu Villarovi. V této chvíli ale nemáme žádný komentář," uvedla UEFA v tiskové zprávě.

Villar je považován za velmi vlivného funkcionáře. V listopadu 2015 dostal od etické komise FIFA pokutu 25 000 švýcarských franků v souvislosti vyšetřování přidělení fotbalového MS 2018 do Ruska.

Reklama

Související témata: