Hlavní obsah

Real Madrid - Valencie 2:2Real bez Ronalda a Ramose jen remizoval, Sevilla zvítězila na hřišti Getafe

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid doma jen remizovali v druhém kole španělské ligy s Valencií 2:2. Za "Bílý balet" nemohly nastoupit potrestané hvězdy Cristiano Ronaldo a Sergio Ramos a na pozici stopera musel kvůli problémům se složením defenzivní řady zaskočit obvyklý středopolař Casemiro. Záložník Ganso rozhodl v 83. minutě o výhře Sevilly 1:0 na hřišti nováčka Getafe, které dosud čeká na první gól i vítězství v sezóně.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Sergio Asensio vstřelil oba góly Realu. Takto se radoval po té první.

Článek

Real se proti Valencii ujal vedení po deseti minutách, kdy se po chybné rozehrávce hostů dostal k míči Asensio a technickou střelou překonal gólmana Neta. "Bílý balet" jako první tým z elitních pěti evropských lig dokázal skórovat v 70 soutěžních zápasech po sobě.

Odpověď Valencie na sebe ale nenechala dlouho čekat a už po osmi minutách vyrovnal po Latově centru Soler. V závěru poločasu se do několika šancí dostal Benzema, skóre však nezměnil. Po změně stran domácí pokračovali v tlaku, ale hrozila i Valencie.

V 73. minutě se musel domácí brankář Navas vytáhnout při Parejově přímém kopu, o čtyři minuty později už ale kostarický gólman nestačil na Kondogbiovu skákavou střelu k tyči. Francouzský záložník stylově začal své působení ve Valencii, kde hostuje z Interu Milán.

V 83. minutě ale Asensio vstřelil druhý gól v zápase, tentokrát z přímého kopu. Tři minuty před koncem mohl rozhodnout Benzema, jenže ve vyložené příležitosti ani netrefil bránu. V nastavení pak jeho hlavičku na tyč vytáhl Neto.

Sevilla napravila zaváhání z úvodního kola s Espaňolem Barcelona (1:1), venku získala tři body poprvé od 25. února. Getafe ale rozhodně nebylo pro andaluský celek jednoduchým soupeřem, v prvním poločase si vypracovalo více šancí. Ndiaye ani Molina je ale nedokázali využít.

Jediný gól zápasu tak padl až sedm minut před koncem, kdy se po Mercadově centru prosadil Ganso. V závěru mohl po rychlém kontru pojistit výhru hostů Muriel, nepřekonal však gólmana Guaitu

Španělská fotbalová liga - 2. kolo:
Eibar - Bilbao 0:1 (38. Aduriz),
Espaňol Barcelona - Leganés 0:1 (28. Mantovani),
Getafe - FC Sevilla 0:1 (83. Ganso),
Real Madrid - Valencie 2:2 (10. a 83. Asensio - 18. Soler, 77. Kondogbia).

Reklama